Tetszett a cikk?

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) március 1-jétől új szervezeti felállásban, olcsóbban fog működni - mondta a minisztérium közigazgatási államtitkára.

A felszabaduló forrásokat felhasználva új főosztály alakul az európai uniós csatlakozásból adódó feladatok ellátására és a minisztérium stratégiájának kezelésére. Az átalakítás oka, hogy olyan tárcára van szükség, amely egyszerre képes a stratégiai szintű programok megtervezésére és megvalósítására, valamint az állampolgárok, a civil szervezetek, a minisztérium partnereinek problémáira gyorsan és kielégítően reagálni - mondta a Szilvási György államtitkár.Az Állami Számvevőszék tavaly tavasszal lezárult vizsgálata is megállapította, hogy egyes, korábban végrehajtott szervezeti átalakításoknál, létszámfejlesztéseknél hiányzott a feladatok és erőforrások összehangolása, a szervezet áttekintése, az intézkedések hatásvizsgálata – nyilatkozta az MTI-nek az államtitkár.Az átszervezés során az NKÖM-nek 19 státuszt kell megszüntetnie.A létszámleépítés nem csak az adminisztratív munkakörben foglalkoztatottakat érinti. Az államtitkár elmondta, a feladat végrehajtására február végéig kaptak haladékot a kormánytól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére