Tetszett a cikk?

Az ipari export 10,9 százalékkal, a belföldi értékesítés pedig 1,1 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az elmúlt év decemberében az ipari termelés 2002 azonos időszakához viszonyítva 12 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz, 2003 novemberéhez képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index decemberben 0,8 százalékkal csökkent. Az előzetes adat szerint a mérséklődés 0,9 százalék volt.Az ipari termelés 2003-ban folyó áron 14 436 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 13 251 milliárd forinttal. Az ipari értékesítés tavaly 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, s folyó áron számolva elérte a 14 387 milliárd forintot.Az elmúlt évben a belföldi értékesítés 1,1 százalékkal, az export pedig 10,9 százalékkal nőtt. A belföldi értékesítés folyó áron 6 735 milliárd forintot, az export pedig 7 652 milliárd forintot tett ki. Az egy főre jutó ipari termelés a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások körében 2003-ban 2 százalékos létszámcsökkenés mellett 8,8 százalékkal volt magasabb, mint 2002-ben.Az előző évhez képest az ipari termelés 2003-ban Magyarország minden régiójában növekedett. A legnagyobb mértékű, 10,3 százalékos volumennövekedés a közép-magyarországi régióban figyelhető meg.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet

Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján