A dán Group 4 Falck és a brit Securicor őrző-védő társaságok magyar leányvállalatai is egyesülnek a nemzetközi piac második és harmadik legnagyobb szereplőjeként számon tartott anyavállalatok fúziójával - tudta meg a hvg.hu.

A két izmos őrző-védő multi nemzetközi összeolvadásával egy évi 7,13 millió dollár forgalmú, 340 ezer embert foglalkoztató nemzetközi vállalatcsoport jön létre, amely már veszélyezteti a piacvezető svéd Seuritas A.B. pozícióját is. A Group 4 Falck-ról leválik, de nevét megőrzi a cég mentő- és tűzoltó szolgálata, amelyet a koppenhágai tőzsdén marad - jelentette a Financial Times (FT).A magyar biztonsági piacon már ma is erős a koncentráció, ezért a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is áldását kell adnia a magyar leánycégek, a Group 4. Falck Kft. és a Securicor Kft. frigyére. A pénzszállítás piacán azonban a Group 4 Falck már jelenleg is 50 százalék feletti részesedést mondhat magáénak - mondta a hvg.hu-nak Kecskeméti Sándor, a társaság ügyvezető igazgatója. A 13 milliárd forint árbevételű, 3500 főt foglalkoztató és tavaly 1,5 milliárd forint adózás előtti eredményt produkáló céget a körülbelül 3 milliárdos bevételt kimutató Securitas követi a rangsorban, a piacvezető társaságba beolvadó Securicor 2 milliárdos árbevételével a harmadik helyezett.A negyedik nagy biztonsági cég a magyar piacon a színes múlttal rendelkező egykori Defend Kft., amelyet a Magyar Posta Rt. kebelezett be, és jelenleg JNT Kft. néven működik. A Postának és a MOL-nak végez főleg pénzszállítást, amiből 3 milliárd forintos árbevételre tett szert tavaly. Ennek ellenére a JNT csupán anyacége, a Magyar Posta segítségével lesz minimálisan nyereséges, miután a Defend eszközeiért áfával együtt 1,85 milliárd forint fizetett.A Group 4 Falck és a Securicor utódja a nemzetközi piacokon a Group 4 Securicor elnevezést kapja majd. A Group 4 Falck részvényesei az új társaság papírjainak 57,5 százalékát, a Securicor részvényesei pedig 42,5 százalékát kapják. A fúziótól 65,7 millió dollár költségmegtakarítást remélnek az egyesülő cégek. Az őrző-védő cégek piacán viszonylag sok, egyenként kis szereplő nyüzsög, a piacra lépés ugyanis nem jár túl nagy költséggel. Mára azonban eljött a konszolidáció ideje - írja az FT.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost

Megnőhet a terrortámadások kockázata a Brexit miatt

Megnőhet a terrortámadások kockázata a Brexit miatt

Annyian kérték, hogy elfogyott az egyik influenza elleni oltóanyag

Annyian kérték, hogy elfogyott az egyik influenza elleni oltóanyag

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak

Ránéztek Trump Facebook- és Instagram-fotóira, és kiderült, hogy többet számítógéppel manipuláltak

Sokat stresszel a gyerek? Figyeljen oda, mert akár depresszió is lehet belőle

Sokat stresszel a gyerek? Figyeljen oda, mert akár depresszió is lehet belőle