Tetszett a cikk?

A dán Group 4 Falck és a brit Securicor őrző-védő társaságok magyar leányvállalatai is egyesülnek a nemzetközi piac második és harmadik legnagyobb szereplőjeként számon tartott anyavállalatok fúziójával - tudta meg a hvg.hu.

A két izmos őrző-védő multi nemzetközi összeolvadásával egy évi 7,13 millió dollár forgalmú, 340 ezer embert foglalkoztató nemzetközi vállalatcsoport jön létre, amely már veszélyezteti a piacvezető svéd Seuritas A.B. pozícióját is. A Group 4 Falck-ról leválik, de nevét megőrzi a cég mentő- és tűzoltó szolgálata, amelyet a koppenhágai tőzsdén marad - jelentette a Financial Times (FT).A magyar biztonsági piacon már ma is erős a koncentráció, ezért a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) is áldását kell adnia a magyar leánycégek, a Group 4. Falck Kft. és a Securicor Kft. frigyére. A pénzszállítás piacán azonban a Group 4 Falck már jelenleg is 50 százalék feletti részesedést mondhat magáénak - mondta a hvg.hu-nak Kecskeméti Sándor, a társaság ügyvezető igazgatója. A 13 milliárd forint árbevételű, 3500 főt foglalkoztató és tavaly 1,5 milliárd forint adózás előtti eredményt produkáló céget a körülbelül 3 milliárdos bevételt kimutató Securitas követi a rangsorban, a piacvezető társaságba beolvadó Securicor 2 milliárdos árbevételével a harmadik helyezett.A negyedik nagy biztonsági cég a magyar piacon a színes múlttal rendelkező egykori Defend Kft., amelyet a Magyar Posta Rt. kebelezett be, és jelenleg JNT Kft. néven működik. A Postának és a MOL-nak végez főleg pénzszállítást, amiből 3 milliárd forintos árbevételre tett szert tavaly. Ennek ellenére a JNT csupán anyacége, a Magyar Posta segítségével lesz minimálisan nyereséges, miután a Defend eszközeiért áfával együtt 1,85 milliárd forint fizetett.A Group 4 Falck és a Securicor utódja a nemzetközi piacokon a Group 4 Securicor elnevezést kapja majd. A Group 4 Falck részvényesei az új társaság papírjainak 57,5 százalékát, a Securicor részvényesei pedig 42,5 százalékát kapják. A fúziótól 65,7 millió dollár költségmegtakarítást remélnek az egyesülő cégek. Az őrző-védő cégek piacán viszonylag sok, egyenként kis szereplő nyüzsög, a piacra lépés ugyanis nem jár túl nagy költséggel. Mára azonban eljött a konszolidáció ideje - írja az FT.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Agysérüléstől az izmok elsorvadásáig – Magyarországon is egyre több volt Covid-beteg szorul rehabilitációra

Olaszország nem engedélyezte, hogy Ausztráliába szállítsanak negyedmillió adag AstraZeneca-vakcinát

Olaszország nem engedélyezte, hogy Ausztráliába szállítsanak negyedmillió adag AstraZeneca-vakcinát

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely