Tetszett a cikk?

Eredménytelenül zárult a háromoldalú egyeztetés, mert a minisztérium ajánlatcsomagját sem a gazdák, sem a feldolgozók nem fogadták el. A tüntetések folytatódnak.

A tegnap esti tárgyalásokon az agrártárca jelezte, hogy előrehozná az EU-támogatások magyar kiegészítésének őszi kifizetését, pontosabban annak egy részét. Mintegy 46 milliárdot már tavasszal kiosztanának a gazdák között. Területen alapuló támogatás címszó alatt például hektáronként nyolcezer forinttal segítenék a gazdálkodókat - írja a Magyar Hírlap.Ezenkívül a minisztérium elképzelései szerint az anyatehéntartóknak állatonként 40 ezer forintot adnának, míg a juh- és kecsketartók 1600 forintot kapnának. A tejtermelők veszteségeinek kompenzálására a korábban ajánlott literenkénti négyforintos támogatást megfejelnék két forinttal, amit egész éven át folyósítanának. Németh Imre miniszter azt is javasolta, hogy az agrárkormányzat 40 forintos literenkénti megpályázható exporttámogatást adjon a feldolgozóknak, ha azok 72 forintos literenkénti áron vásárolják fel a tejet.A sertéspiacon kialakult feszültségek enyhítésére a minisztérium azonnali hatállyal bevezetné a jószágonkénti 1600 forintos állatjóléti támogatást. Úgy értesültünk, az agrártárca indokolt esetben kész piacvédelmi intézkedéseket – köztük a cseh disznóhúsimport leállítását – is bevezetni. A minisztérium javaslat-csomagja kevésnek bizonyult a termelőknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én