Tetszett a cikk?

Március 1-jétől 5-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) 492000 részvényt kínál fel a MOL Rt.-ben belföldi magánszemélyeknek, és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek.

A részvényigénylési időszak március 3-án vagy március 4-én is lezárható, ha minden, a nyilvános részvényértékesítés keretében értékesítésre felajánlott részvényre érvényes részvényigénylés érkezik. Gyorsított részvényigényléssel kizárólag 2004. március 1-jén és március 2-án lehet részvényigénylést benyújtani.A nyilvános részvényértékesítési ár részvényenként 6500 forint. A nyilvános részvényértékesítési ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 részvény igényelhető. Az esetlegesen visszajáró összeget az allokációt követő három munkanapon belül térítik vissza.Ezen túlmenően kizárólag magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyek legfeljebb 200 részvényt halasztott fizetéssel is igényelhetnek, részvényenként 2500 forint befizetése mellett. A halasztott fizetéssel igényelt részvények a teljes vételár megfizetéséig az ÁPV javára óvadékként zárolva maradnak. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben, a részvényigénylés helyén megfizetni, az óvadék ekkor szűnik meg.A részvényigénylőknek számolniuk kell azzal, hogy jelentős kereslet esetén az allokáció eredményeképpen, az általuk igényelt mennyiségnél akár számottevően kevesebb részvényhez juthatnak hozzá. Az allokáció során a halasztott fizetéssel igénylők elsőbbséget élveznek - figyelmeztet a kibocsátó. A kibocsátás vezető szervezője a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. - ismerteti a vagyonkezelő közleményében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén