Tetszett a cikk?

Nem volt új elem a tegnap bejelentett takarékossági-csomagban, és a lényeges kérdés az, hogy végrehajtják-e ezeket az intézkedéseket – mondta a hvg.hu-nak Ed Parker, a Fitch hitelminősítő társaság Közép-Európáért felelős igazgatója.

A legnagyobb európai hitelminősítő tavaly nyár óta Magyarország adósi besorolásának lerontását helyezte kilátásba, miközben nemrégiben több uniós csatlakozó ország kilátásait az eurókonvergenciára hivatkozva pozitívra változtatta. A Fitch a múlt hónapban megerősítette Magyarország jelenlegi besorolását, de jelezte, az utóbbi időben bekövetkezett fejlemények csak fokozták aggodalmaikat, és ha Magyarország nem alkalmaz a jelenleginél komolyabb költségvetési szigort, akkor leminősítés várható.Korábban is látszott, elsősorban a kormányzati működési költségek lefaragásáról van szó, ez azonban csak "a lékek betömködését" jelenti. Az intézkedéssorozat azonban nem sokat tesz a "nagyvonalú magyarországi jóléti és nyugdíjprogramok" jelentette alapvető problém orvoslására – írta csütörtökön a Dresdner Bank londoni befektetési részlege. A DrKW "derűlátónak" nevezte az év végére kitűzött 4,6 százalékos GDP-arányos államháztartási deficit célját, azzal együtt is, hogy az elemzők figyelmét nem kerülte el Draskovics Tibor kijelentése, miszerint az elfogadott takarékossági csomaggal ez elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt