Kerry-t azért választanák inkább, mert jobban aggasztja őket a költségvetési hiány, és az, hogy miből fizetik az orvosi ellátás költségeit, mint tetszik nekik Bush adócsökkentése.

A 400 ezer dollárnál nagyobb befektetésessel rendelkező amerikai háztartások többsége úgy érzi személyes anyagi helyzete javult tavaly óta - írja az amerikai Money Magazine. 40 százalékuk jobban, 42 százalékuk ugyanúgy, 17 százalékuk rosszabbul él, mint tavaly. Többségük, 44 százalékuk, a legfontosabb problémának az egészségbiztosítás költségeinek kordában tartását nevezte a legfontosabb problémának, a második legnagyobb gond pedig szerintük az amerikai költségvetés gigantikus hiánya, és csupán 11 százalékuk tartotta fontosnak az adócsökkentést.Az évente 75 ezer dollárnál többet keresőknek viszont már 53 százalékuk számolt be gazdagodásról. Ennek ellenére ők érezték a legaggasztóbb problémának az államháztartás növekvő hiányát – állapítja meg a Money Magazine és az International Communications Research (ICR). A közepesen gazdag, 25 és 75 ezer dollár közötti jövedelemmel rendelkező, amerikaiak az orvosi kezelések számláinak kifizetése miatt jobban aggódnak, mint munkahelyük elvesztése, adósságaik kifizetése vagy tőzsdei veszteségeik miatt.A felmérés ismeretében nem meglepő módon kissé előnyben részesíti az egészségbiztosítási reformra és a költségvetési hiányra koncentráló demokrata elnökjelölt John Kerry-t, mint az adócsökkentésekkel és a védelmi kiadások növelésével kampányoló ifjabb George Bush-t - írja a CNN.Azt hiszem a 125 millió amerikait magában foglaló „befektetői osztályra" több mint érdemes odafigyelni. Nem utolsó sorban azért, mert meglepetést okozhatnak az idei választásokon – nyilatkozta a CNN-nek Bob Safian, a Money Magazin főszerkesztője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kézilabda-vb: döntetlenre mentettek Nagy Lászlóék

Kézilabda-vb: döntetlenre mentettek Nagy Lászlóék

Szerdán újra füstölhetnek a 3-as metró északi állomásai

Szerdán újra füstölhetnek a 3-as metró északi állomásai

11 kérdésre vár választ Szél és Hadházy az MTVA vezérigazgatójától

11 kérdésre vár választ Szél és Hadházy az MTVA vezérigazgatójától

150 ezer liter folyékony csoki árasztotta el az utat Arizonában

150 ezer liter folyékony csoki árasztotta el az utat Arizonában