Tetszett a cikk?

Nem várnak további jelentős áremelkedést, konszolidálódó piacra számítanak kedden a budapesti részvénypiacon a tőzsdei szakértők.

Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője szerint egyre nő az esélye a korrekciónak, és a következő napokban elsősorban a blue chip részvények piacán a nyereségrealizálás dominálhat. A másodvonalbeli papírok viszont több figyelmet kaphatnak. Összességében konszolidálódó vagy kissé gyengülő indexet valószínűsít kedden.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX emelkedéssel zár március 09-én
Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Értékpapír Rt. elemzője szerint a forgalom továbbra is élénk lehet, de a befektetők már csak nagyon szelektíven fognak részvényt vásárolni. Visszaesést nem vár, de további jelentős növekedésre sem lát esélyt. Szerinte a magas kamatszint miatt a jegybank és a kormány között éleződni látszó ellentét hektikussá teheti a forintpiacot, és ez kihathat a részvénypiacra is.A BUX hétfőn 17,98 pontos emelkedéssel, újabb történelmi csúcson, 10.961,36 ponton zárt. Az előző záró értékhez képest ez 0,16 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma továbbra is magas, 10,92 milliárd forint volt. A vezető részvények vegyesen zárták a kereskedést. A Matáv 1,01 százalékkal 901 forintra, az OTP 0,87 százalékkal 3580 forintra drágult. A Mol 1,19 százalékkal 7080 forintra, a Richter 0,77 százalékkal 25900 forintra gyengült. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Továbbra sem kell izgulni a lejáró jogosítványok miatt

Továbbra sem kell izgulni a lejáró jogosítványok miatt

Már a Habsburgok is felvonultak a Dunaferr ellen az orosz tulajdonosok szerint

Már a Habsburgok is felvonultak a Dunaferr ellen az orosz tulajdonosok szerint

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán