Tetszett a cikk?

Argentína szándéknyilatkozatot írt alá a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 88 milliárd dolláros adósságának júniusig történő átütemezéséről - írta a Reuters. Az átütemezésről júniusig egyezhet meg a dél-amerikai ország és az IMF.

Roberto Lavagna gazdasági miniszter azt mondta, hogy március 22. és április 16. között kerül sor a tárgyalássorozatra, és reményét fejezte ki, hogy május végére, júniusra be is fejeződik. Anne Krueger, az IMF megbízott ügyvezetője szerint a tárgyalásokban meghatározott kormánytisztségviselők ülnek le a nemzetközi bankokkal, s a múlt hónapban már megalkották a tárgyalások menetrendjét.Argentína 2004-es gazdasági tervei között az eredetileg tervezett 4 százalékhoz képest 5,5 százalékos növekedés szerepel, valamint egyszámjegyű infláció. A tervezetben a 15 milliárdos tartalékok megnövelése is szerepel. Az IMF várhatóan további 3,1 milliárd dollárt ad az országnak egy tavaly szeptemberben aláírt 13,3 milliárdos csomag részeként.Az argentín kabinetfőnök, Alberto Fernandez eközben továbbra is fenntartja javaslatát, amelyet még Dubaiban tett a tavaly szempetmebri IMF-értekezleten, hogy a 88 millárdnak csak 25 százalékát kelljen országának visszafizetnie. Ez a kérdés várhatóan a tárgyalások fő problémája lesz, mert a hitelezők legalább 65 százalékot tartanának elfogadhatónak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Reuters: Feleannyi vakcinát szállíthat az AstraZeneca az EU-nak a második negyedévben

Reuters: Feleannyi vakcinát szállíthat az AstraZeneca az EU-nak a második negyedévben