Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság továbbra is a tagországok növekvő költségvetési deficitjei miatti veszélyekre hívja fel a figyelmet, de senki se figyel rá – írja az AFP hírügynökség.

Pedro Solbes, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa, akinek az a hálátlan szerep jutott, hogy Nagy-Britanniát és Hollandiát szoros megfigyelés alá helyezze, amikor azok a kritikus mértékig hagyták növekedni költségvetési hiányukat, most Olaszországot és Görögországot volt kénytelen figyelmeztetni. Solbesnek ki kellett védenie azokat a vádakat is, hogy Olaszország figyelmeztetésével az unióban nem túlzottan kedvelt olasz miniszterelnöknek, Silvio Berlusconinak akar keresztbe tenni. Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke ugyanis, miután jelenlegi tisztségéről leköszön, visszatér Olaszországba, hogy Berlusconi ellenzékének az élére álljon.Az unióban eközben élénkül a vita a Stabilitási és Növekedési Paktum reformjáról, amely mindössze 3 százalék GDP arányos költségvetési deficitet engedélyez a tagországoknak, és komoly pénzbüntetéseket helyez kilátásba azoknak, akik ezt nem tartják be. Franciaország és Németország korábban büntetés nélkül megúszta a szabályok felrúgását.Az uniós országok költségvetési helyzete az elmúlt években folyamatosan romlott az 1990-es évek végének dotkom eufóriája óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Megnézték, a régióban hol támogatják leginkább a home office-t

Megnézték, a régióban hol támogatják leginkább a home office-t