Tetszett a cikk?

A tokiói külügyminisztérium számlázni fogja az Irakban múlt héten szabadon bocsátott japán túszoknak a repülőjegy árát és a hazatérésükkel kapcsolatos egyéb kiadások költségét.

A külügyi szóvivő elmondta: az öt polgári személynek ki fogják kézbesíteni a számlát, "ahogy az szokásos". Az iraki túszejtők fogságából szabadult öt személy közül három már hazatért Japánba, a másik kettőt keddre várják vissza a szigetországba. A tokiói külügyminisztérium gyakorlatának állandó eleme, hogy a külföldön bajba jutott és a japán hatóságok által megsegített állampolgárokkal megfizetteti a beavatkozás költségeit.Az iraki túszejtés megdöbbentette a japán közvéleményt, országszerte aggódtak az emberek a túszok életéért, ugyanakkor a túszokat sokan bírálták azért, mert könnyelműen bajba sodorták magukat, és a kormánynak is ártottak azzal, hogy a kockázatot figyelmen kívül hagyva utaztak Irakba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!