Tetszett a cikk?

Csak az osztrák OMV tett a román államnak igazán tetsző készpénzajánlatot a Petrom olaj-és gázipari vállalat megvásárlására – írja a Ziarul Financiar román napilap.

A Petromért ringbe szálló három külföldi olajtársaság - a MOL, az OMV és az amerikai Occidental Oil and Gas - közül az osztrák és a magyar cég ismeri a legjobban a román piacot, mert mindketten évek óta jelen vannak Romániában.A lap azonban azt sem tartja kizártnak, hogy hosszú távon esetleg létrejöhet egy OMV-MOL-Petrom kombináció is, hiszen az OMV rendelkezik a MOL részvényeinek csaknem 10%-ával, s a magyar vállalat érdekelt egy regionális összefogásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!