Tetszett a cikk?

Üresen áll az a lakás a Haris közben, amelyet a választások után vételárának több mint százszorosáért adott el Orbán Viktor és felesége az egykori párizsi nagykövet vejének.

Amíg Orbánéknak óriási hasznot hozott az adásvétel, a Kékessy-család érdekeltségében lévő ingatlanvállalkozás nem kér többet érte, mint amennyiért gazdát cserélt három éve - állította a Népszava.

A lap szerint több mint százszorosát adta az akkor leköszönt miniszterelnök és felesége lakásáért Kékessy Dezső volt párizsi nagykövet veje, mint amennyiért azt nyolc évvel korábban - a mindenkit megillető kedvezménnyel - a politikus készpénzért megvette a Lipótvárosi Önkormányzattól.

Azóta is lakatlan a Haris közi lakás, sem eladni, sem kiadni nem tudják. A belvárosi lakásért a Kékessy-család érdekeltségében lévő ingatlanvállalkozás, a Promo Plan Kft., ma 63 milliót kér, ami ráadásul irányár, még engednek is belőle. Az árak emelkedésének mértéke helytől és lakástól függ, a belvárosi árak is követték a többéves trendet. Ezért meglepő, hogy a belvárosi ingatlanért kért irányár nem több az egykori vételárnál.

Akkor a lap szerint feltűnően jó áron eladott lakást egy jó áron vett kútvölgyi villára cserélte le az Orbán-család. Az 564 ezer forint készpénzért megvásárolt lakás így Orbánéknak sokszorosan fialt, míg a jelek szerint Kékessyéknek "nem hoz, de visz" - tette hozzá a Népszava.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Meglódult a lakásépítés a fővárosban

Tavaly 43 913 új lakást vettek használatba, 23,5 százalékkal többet, mint 2003-ban, ugyanakkor az új lakások építésére kiadott engedélyek száma 3 százalékkal 57 459-re csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Lakásméretben dobogósok vagyunk

Közép-Európában Magyarországon, Szlovéniában és Horvátországban a legmagasabb a magántulajdonban lévő lakások aránya - derül ki az S-Bausparkasse felméréséből. A hat országot érintő felmérés szerint Ausztria és Horvátország után Magyarországon a legnagyobb az egyfőre jutó lakás-négyzetméter arány.

Világ

Lakáskulcslyuk

Kényes helyzetbe került a hét hónapja hivatalban lévő Stanislav Gross szociáldemokrata kormányfő: gyanús körülmények között vette lakását, ráadásul belügyminisztersége idején egy állítólag kizárólag neki dolgozó nyomozó testületet állított fel.

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Novembertől több weboldalt is nehezebben lehet majd megnyitni az Explorerben

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Jön az év első magyar online állásbörzéje