szerző:
eurohirek.hu
Tetszett a cikk?

Folyamatosan növekednek az ingatlanárak Európa legtöbb országában. A listavezetők, Franciaország, Spanyolország, Írország és az Egyesült Királyság esetében tavaly legalább 12 százalékos volt az áremelkedés.

Egy brit felmérés szerint Európa ingatlanpiacán csupán az év második felében várható az árak valamelyes mérséklődése az Európai Központi Bankra nehezedő, az irányadó kamatok növelését célzó nyomás miatt.

Szakértők szerint a tavalyi évre jellemző ingatlanpiaci áremelkedés a gazdasági növekedés tavalyelőtti fellendülésével, valamint az euróövezet alacsony irányadó kamataival magyarázható. A folyamat még Németországban is érezhető volt, ahol a lakásárak még mindig az 1970-es évek szintjén maradtak.

Érdekes új jelenség, hogy megnövekedett a kereslet a második otthonként használt ingatlanok iránt, főként Görögországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban.

A felmérés 17 ország - az EU 15 régi tagországa mellett, Magyarország és Lengyelország - ingatlanpiacát tanulmányozta, s csupán a magyar és az osztrák piacon jegyeztek viszonylag gyenge évet tavaly.

A tanulmány készítői óvatosságot tanácsolnak az új tagországokban befektetni kívánóknak, ugyanis bár a lakásvásárlás egyszerű, ezeket a piacokat még bizonytalannak tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Vonzó a külföldieknek a magyar ingatlanpiac

A kedvezményes lakáshitelekkel, a gyorsforgalmi utakkal és autópálya fejlesztésekkel, valamint a vidéki városokkal kapcsolatos fejlesztési tervek újabb érdeklődést válthatnak ki a külföldi ingatlanpiaci befektetők körében - áll az izraeli Engel Group ingatlanberuházó cég gyorsjelentésében.

MTI Gazdaság

Német eurómilliók Budapest Champs Elysse-jének

A bonni székhelyű IVG Immobilien AG 2007 végéig további, mintegy 66 millió euró (16,5 milliárd forint) ingatlanfejlesztést valósít meg a budapesti Infoparkban -mondta John von Freyend, a társaság elnöke. A cégvezető szerint az Andrássy úton is további beruházásokat terveznek.

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni

Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni