szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Augusztus elsejétől fogadják a kereskedelmi bankok a kormány Sikeres Magyarországért Panel Plusz Hitelprogramjára a hitelkérelmeket. A becslések szerint 800 ezer panellakásban 2-2,5 millió ember él Magyarországon.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kész a program indítására augusztus elsejétől, de a kölcsönök folyósítására várhatóan augusztus 15-étől kerülhet sor, mert a kormány addigra dönt a hitelekhez kapcsolódó további szociális feltételekről - közölte Aladics Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese.

A Panel Plusz programban 20 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre 15 éves futamidejű kedvezményes hitel folyósítására a korábban már meghirdetett Panel Programban résztvevő önkormányzatok, lakóközösségek, lakók önrészének biztosításához.

A négy évvel ezelőtt elindított programban eddig 36 ezer lakást újítottak fel, 15 milliárd forintból - mondta Kolber István a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter a panelprogramot értékelve. A becslések szerint 800 ezer panellakásban 2-2,5 millió ember él Magyarországon.

A kormány az idén nyolcmilliárd forintot biztosít a panellakások felújítására, amely akár 30-50 ezer lakás felújítására is elegendő - mondta a miniszter, aki utalt arra is, hogy a hitelt igen kedvezményes feltételekkel biztosítják és azoktól a lakóktól pedig, akik megélhetési gondokkal küzdenek, a hitel kamatterhét átvállalja az állam.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Majdnem elütött egy gyalogost egy buggys, aki felismeri, jelezze a rendőrségen

Majdnem elütött egy gyalogost egy buggys, aki felismeri, jelezze a rendőrségen

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal