szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emeltek Szász Károly volt PSZÁF-elnök tíz egykori vezető beosztású munkatársa ellen magánokirat-hamisítás miatt, a volt felügyeleti vezető és egyik kollégája ügyében pedig megszüntették az eljárást - mondta a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezetének (PSZÁF) volt elnöke és társainak magánokirat-hamisítás vétsége miatti ügyében két nyomozást megszüntető határozat született bűncselekmény hiányában. Az egyik Szász Károly, a másik egy kollégája ügyében - közölte a szóvivő.

Ugyanakkor a Fővárosi Főügyészség a PSZÁF tíz volt vezető beosztású munkatársa ellen vádat emelt a napokban magánokirat-hamisítás miatt. A vádlottak közül kilencen bűnsegédként, egy személy pedig tettesként szerepel a vádiratban. Van olyan személy, akinek a terhére százas nagyságrendben elkövetett magánokirat-hamisítást ró az ügyészség. A vádiratot a Budai Központi Kerületi Bírósághoz nyújtották be.

Az ügyészségi szóvivő tájékoztatása szerint a vádirat lényege, hogy megbízási szerződéseket valótlan dátumozással látták el a vádlottak. A vádlotti védekezés részben arra irányult, hogy megbízási szerződések szóban is érvényesen megköthetők, a bűnüldöző hatóságok álláspontja azonban az volt az eljárás során, hogy kizárólag csak írásban.

Szász Károly kedden kiadott közleményében az állt: "Megnyugvással tölt el, egyben megerősíti a jogállamiságba vetett bizalmamat, hogy azzal az indoklással, hogy a cselekmény nem  bűncselekmény, a személyemmel és munkatársaimmal szemben indított nyomozást a Fővárosi Főügyészség 2005. november 10-i keltezésű határozatával megszüntette".

A PSZÁF egykori vezetőjét a felügyeletnél 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. Szász Károly az eljárás során mindvégig tagadta a terhére rótt cselekményeket.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gazdaság

Baumag-ügy: az ombudsman szerint hibázott a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jogelődeivel együtt 1995. óta folyamatosan hozzájárult ahhoz, hogy az ingatlanszövetkezetek esetében fennmaradjon az alkotmányos jogokkal összefüggő visszás állapot - állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Gazdaság

Alkotmányellenes rendelkezések a PSZÁF-törvényben

Mádl Ferenc köztársasági elnök különösen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vezetőire vonatkozó rendelkezéseket ítélte aggályosnak a múlt évben elfogadott, úgynevezett PSZÁF-törvény ügyében.

MTI HR

Marsi Erikát nevezték ki a PSZÁF élére

Marsi Erikát, a HVB Bank Rt. főosztályvezetőjét nevezte ki Medgyessy Péter miniszterelnök a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) főigazgatójává; az igazgatói kinevezés hat évre szól - jelentette be Gál J. Zoltán, a kabinet szerdai ülését követően.

Itthon

Szász szerint hecckampány folyik a PSZÁF ellen

"Egy sértett ember valótlanságokra épülő, alaptalan rágalmainak" nevezte Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke azt a nyilatkozatot, amelyet a felügyelet működéséről tett egy volt alkalmazott. Ugyanebből a kormány több tagja a felügyelet Fidesz iránti elkötelezettségére következtet, ha igazak a vádak.

Itthon

PSZÁF: nem igazak Lenkovics vádjai

A felügyelet szerint tévedéseken alapszik az ombudsmani jelentés, amely szerint a felügyelet és jogelődei 1995 óta folyamatosan hozzájárultak ahhoz, hogy az ingatlanszövetkezetek esetében fennmaradjon a jogi rendezetlenség.

Itthon

Az MSZP vizsgálatot kér a PSZÁF-nál

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakmai és szervezeti működését vizsgáltatná az MSZP-frakció a parlament költségvetési bizottsága ellenőrzési albizottságával.

MTI Itthon

Keresetet nyújtott be a PSZÁF ellen az econet.hu

Az econet.hu Informatikai Rt. bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a felügyelet szeptemberi határozata ellen, amelyben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot szabott ki és rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő a társaság számára.

Gazdaság

Nagyobb hatalom a PSZÁF-nak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) feladatköre kibővül a hitelintézeti, befektetési és biztosítási feladatokkal is foglalkozó pénzügyi konglomerátumok ellenőrzésével - mondta Gulyás Erika kormányszóvivő.

5 tény az alvásról: Tippeket adunk, hogy elkerülje az álmatlanságot!

5 tény az alvásról: Tippeket adunk, hogy elkerülje az álmatlanságot!

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Kezd elszabadulni a koronavírus Észak-Olaszországban

Kezd elszabadulni a koronavírus Észak-Olaszországban