szerző:
MTI

A forint szerdán erősödött a bankközi devizapiacon, az eurót 251,35/45 forinton jegyezték négy óra tájban, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

A forint 47 bázisponttal 10,96 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A kereskedők szerint a régióban a piacok helyüket keresték a kedden bejelentett 25 bázispontos amerikai kamatemelés és az ugyancsak kedden bejelentett 25 bázispontos lengyel kamatcsökkentés után. 

A forgalom Budapesten nem volt számottevő. Az eurót 251,20 és 251,85 forint között jegyezték, a régió többi valutája sem ingadozott nagyobb mértékben, a lengyel belpolitikai bizonytalanság azonban  a kereskedők szerint a zlotyt hosszabb távon instabillá teheti. 

Az amerikai kamatok további emeléshez fűzött várakozások a feltörekvő piacok közül főleg a dél-afrikai randnak ártottak szerdán. A dollárral 207-208 forint között kereskedtek, délután 207,85/95 forinton jegyezték, gyengébben a keddi 208,59/68 forintnál. A februári tartalékolási periódust 5,80/90 százalékos overnight kamattal kezdték a bankok.  A hosszabb lejáratokon félévre megmaradt a 6,25 százalékos, egy évre a 6,40 százalékos kamat. 

Az állampapírok másodpiacán a hozamszint mintegy 10 bázispontos ingadozása jelezte a piac útkeresését. A referenciahozamok végül csökkentek, de a külföldiek inkább a fejlettebb piacok felé orientálódnak - mondják a piacon. Magyarországi befektetők vásárolták a hosszabb lejáratú állampapírokat - ennek köszönhetően csökkentek ezek a hozamok 7-10 bázisponttal. 

A kereskedők szerint csak magas hozammal sikerül majd értékesíteni a 2009/E államkötvényből felajánlott 65 milliárd, illetve a 2020/A államkötvényből felajánlott 20 milliárd forintos mennyiséget csütörtökön. Szerdán ezeken a 6,85, illetve 6,80 százalékos referenciahozam alakult ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Hazai gazdaság

Több mint ötszáz milliárd forintot költöttek reklámra

Az elmúlt évben az előző évihez képest 14 százalékkal többet, 502,68 milliárd forintot költöttek Magyarországon reklámra - derül ki a TNS Media Intelligence felméréséből. Az összes reklámköltésből a legnagyobb arányban, 10 százalékban a távközlési reklámok részesedtek.

MTI Gazdaság

Tovább gyengült a forint

A forint pénteken is tovább gyengült a bankközi devizapiacon, az eurót délután fél négy körül 251,60/70 forinton jegyezték, míg előző nap délután 250,70/90 forint volt az árfolyama. A forint 10,88 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

MTI Hazai gazdaság

Erősödött a forint a bankközin

A forint ma erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 251,55/66 forinton jegyezték, több mint egy forinttal gyengébben a 252,70/80 forintos keddi árfolyamnál.

hvg.hu Gazdaság

129 milliárd forint értékű sört ittak a magyarok tavaly

A hazai vendéglátóhelyeken értékesített jeges tea, égetett szeszes ital, ásványvíz és kávé mennyisége 2-7 százalékkal nőtt 2004 decembere és 2005 novembere között, az előző hasonló időszakhoz képest. A sör, gyümölcs-/zöldséglé stagnált, míg a szénsavas üdítőital némileg csökkent.

MTI Gazdaság

Lassú kereskedés mellett gyengült a forint

A forint gyengült a bankközi devizapiacon, az eurót 252,70/80 forinton jegyezték fél négy körül a hétfői 251,90/252,00 forint után. A dollárral 208,59/68 forinton kereskedtek, 10-20 fillérrel a hétfői árfolyam felett.

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Több mint 200 fogorvosi praxis tartósan betöltetlen

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Bayer kifizeti, de bocsánatot nem kér Hadházytól

Bayer kifizeti, de bocsánatot nem kér Hadházytól

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma