szerző:
MTI

Tavaly az értékesített új és használt lakások száma 165 ezret tett ki, az eladók fele tudja csak egy éven belül értékesíteni lakását - áll az Otthon Centrum legfrissebb elemzésében.

Az Otthon Centrum felmérése szerint 2005-ben az értékesített 165  lakásból 40 ezer az új, holott ezek egy része nem értékesítésre, hanem saját használatra készült. Az egy évvel ezelőtt lakásukat hirdetők alig több mint fele tudta eladni azt. Ebben szerepet játszott a túlértékeltség is.

A sikeres értékesítések fele ingatlanközvetítőkön át történt. Ez az arány Nyugat-Európában 60-90 százalék, az USA-ban ennél is magasabb. Jelenleg az eladott lakások fele talál gazdára közvetítőn keresztül - mondta  Nagygyörgy Tibor, az Otthon Centrum vezérigazgatója.

Az Otthon Centrum 51 franchise és 9 projekt irodáján keresztül országos kínálattal rendelkezik. A kínálatuk 11 ezer lakás, amelynek a fele új, a másik fele pedig használt otthon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

LAKÁSTÁMOGATÁS

További egy évig nem kell garanciavállalási díjat fizetni azokra a hitelekre, amelyeket a Fészekrakó program keretében...

hvg.hu Gazdaság

Mitől nő egy lakás értéke?

Evidens és trükkös tulajdonságok különböztetik meg az értékes lakást a csak olcsóbban eladhatótól. Vevőként tisztában kell lennünk ezekkel az ismérvekkel: nézzük, hogyan döntenek a profik.

hvg.hu Gazdaság

Mit tegyünk, ha nem megy a lakáseladás?

Tele van a sajtó a használt lakások túlkínálatáról szóló hírekkel. Tényleg eladhatatlan manapság otthonunk? - teszik fel sokan a kérdést egyéves hiábavaló vevőcsalogatás után. Akadnak azonban trükkök, amelyek segíthetnek: a cél a gyors értékesítés.

hvg.hu Gazdaság

Lakáspiac: az alapterület nő, az árak csökkennek

Továbbra is a lakáspiacot uralja leginkább a pesszimizmus, míg a viszonylag legkedvezőbb képet az üzlethelyiségek piaca mutatja. A raktárak és az irodák esetében mérsékelt borúlátás jellemző - derül ki a GKI és az AL Holding közös felméréséből.

Gazdaság

Kitárgyaljuk a lakás belszerveit

Az ár és a környék mellett a legfontosabb lakásvásárlási szempont, hogy az ingatlan jó elrendezésű legyen. Melyek azok az alapvető funkciók, amelyeknek a jól kialakított lakásbelső megfelel? Milyen hibákat kell észrevennünk, mielőtt a vételről döntünk?

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy török NBA-játékos ellen

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Windows 7-et használ? Már csak egy nyugodt éve maradt

Windows 7-et használ? Már csak egy nyugodt éve maradt

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc