szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dunaújvárosi Hankook Tire Hungary Kft. 100 millió eurós hitelt vesz föl öt évre, beruházása finanszírozásához.

A kölcsönt a Koreai Fejlesztési Bank (KDB) szervezi, és a százszázalékos anyavállalat, a dél-koreai Hankook Tire Co. Ltd. abroncsgyártó szavatolja. A térségbeli autóipari fejlesztésekre tekintettel a dél-koreai Hankook Tire gumiabroncsgyár októberben Magyarországot választotta az új, európai üzeme színhelyéül. Az 500 millió eurós, dunaújvárosi beruházáshoz a Hankook Magyarországon bejegyzett egységet alapított. A beruházáshoz a Hankook 15,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

A HANKOOK KEDVEZMÉNYE

A kormány 15,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a dél-koreai Hankook gumiabroncsgyártó cég...

Gazdaság

Kóka titokban tárgyal a Hankook beruházásáról

Japán útjáról nem egyenesen Budapestre tér vissza jövő hétfőn Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, hanem titokban ellátogat a dél-koreai fővárosba, ahol a Hankook vezetőivel egyeztet az abroncsgyártó tervezett félmilliárd eurós nagyberuházásáról.

MTI Gazdaság

Magyarországon nyit üzemet a Hankook

A dél-koreai Hankook gumiabroncsgyár Magyarországot választotta az új, európai üzeme színhelyéül. A cég döntését még vissza lehet vonni, attól függően, miként alakulnak a tárgyalások a magyar kormánnyal a részletekről.

Hét nap

JÖN A HANKOOK

Kóka János gazdasági miniszter hétfőn Szöulban szerződést írt alá a dél-koreai Hankook Tire Ltd.

MTI Gazdaság

Szlovákia helyett hazánkat választhatja a Hankook

A dél-koreai Hankook gumiipari vállalat nem Szlovákiát választja 500 millió eurós közép-európai gyártótelepe színhelyéül, miután a pozsonyi vezetés elutasította a vállalat fejlesztési támogatásra vonatkozó igényét.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Több mint 1500 munkahelyet hoz a Hankook

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán, az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában az évtized üzletének nevezte azt a szerződést, amelyet magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel írt alá Szöulban a Hankook koreai gumiabroncsgyártó céggel.

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

15 ezer budapesti cég nem tudja befizetni az adóit a járvány miatt a kamara szerint

15 ezer budapesti cég nem tudja befizetni az adóit a járvány miatt a kamara szerint