szerző:
MTI

A dunaújvárosi Hankook Tire Hungary Kft. 100 millió eurós hitelt vesz föl öt évre, beruházása finanszírozásához.

A kölcsönt a Koreai Fejlesztési Bank (KDB) szervezi, és a százszázalékos anyavállalat, a dél-koreai Hankook Tire Co. Ltd. abroncsgyártó szavatolja. A térségbeli autóipari fejlesztésekre tekintettel a dél-koreai Hankook Tire gumiabroncsgyár októberben Magyarországot választotta az új, európai üzeme színhelyéül. Az 500 millió eurós, dunaújvárosi beruházáshoz a Hankook Magyarországon bejegyzett egységet alapított. A beruházáshoz a Hankook 15,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kap.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

A HANKOOK KEDVEZMÉNYE

A kormány 15,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a dél-koreai Hankook gumiabroncsgyártó cég...

Gazdaság

Kóka titokban tárgyal a Hankook beruházásáról

Japán útjáról nem egyenesen Budapestre tér vissza jövő hétfőn Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, hanem titokban ellátogat a dél-koreai fővárosba, ahol a Hankook vezetőivel egyeztet az abroncsgyártó tervezett félmilliárd eurós nagyberuházásáról.

MTI Gazdaság

Magyarországon nyit üzemet a Hankook

A dél-koreai Hankook gumiabroncsgyár Magyarországot választotta az új, európai üzeme színhelyéül. A cég döntését még vissza lehet vonni, attól függően, miként alakulnak a tárgyalások a magyar kormánnyal a részletekről.

Hét nap

JÖN A HANKOOK

Kóka János gazdasági miniszter hétfőn Szöulban szerződést írt alá a dél-koreai Hankook Tire Ltd.

MTI Gazdaság

Szlovákia helyett hazánkat választhatja a Hankook

A dél-koreai Hankook gumiipari vállalat nem Szlovákiát választja 500 millió eurós közép-európai gyártótelepe színhelyéül, miután a pozsonyi vezetés elutasította a vállalat fejlesztési támogatásra vonatkozó igényét.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Több mint 1500 munkahelyet hoz a Hankook

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán, az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában az évtized üzletének nevezte azt a szerződést, amelyet magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel írt alá Szöulban a Hankook koreai gumiabroncsgyártó céggel.

Trump "tiszteletből" nem utazik Davosba

Trump "tiszteletből" nem utazik Davosba

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Szivárogtatott a Nobel-díjasokról, lemondott, de így is egy rakás pénzt kap az akadémiától

Szivárogtatott a Nobel-díjasokról, lemondott, de így is egy rakás pénzt kap az akadémiától

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó