szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csehországba viszi egymillió eurós beruházását a dél-koreai Hyundai. Az autógyártó 2008-tól évi 300 ezer autót szeretne gyártani.

A dél-koreai Hyundai Motor Co. közel áll egymilliárd eurós beruházási tervének véglegesítéséhez a Cseh Köztársaságban. Gerry Dorizas a Hyundai európai alelnöke a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy a cseh helyszín kiválasztása szinte véglegesnek tekinthető, utalva ezzel azokra a sajtóértesülésekre, amelyek Magyarországot, konkrétan Budapestet is megemlítették lehetséges helyszínként.

A Hyundai egymilliárd eurót tervez befektetni évi 300 ezer autó gyártására 2008-tól. A szerződés aláírására az értesülések szerint márciusban kerül sor, ezt azonban Dorizas nem erősítette meg. A cseh kormány számításai szerint a Hyundai befektetése 1,1-1,2 százalékkal növelné az ország gazdasági növekedését.

A Hyundai 2010-től a világ hatodik legnagyobb autógyárává kíván előlépni a jelenlegi hetedik helyről. Ezt elsősorban külföldi gyárak építésével kívánja elérni, hogy kiküszöbölhesse a won emelkedő árfolyamának hatását. Legfőbb célpontjai Kína, az Egyesült Államok, India és még néhány fejlődő ország.

A Hyundai 2006-ban 2,7 millió autót kíván értékesíteni a 2006-os 2,4 millió után. Európai eladásait változatlanul 350 ezerre tervezi. Az európai piacon márkája felfrissítésére készül annak érdekében, hogy nagyobb szeletet hasíthasson ki a magasabb nyereséget hozó szegmensekből is, mint például a városi terepjárók piacából. Tervei szerint hat év óta az idén először növeli üzemi eredményét, mégpedig 6,3 százalékkal a tavalyi 1,38 ezer milliárd vonhoz képest. Ezt a törekvését elsősorban a von árfolyamának emelkedése nehezíti majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Csehországban létesít gyártótelepet a Hyundai

A Hyundai dél-koreai autóipari vállalat pénteken bejelentette, hogy új európai gyártótelepét Csehországban akarja létesíteni. A Hyundai Motor ezzel akarja megvetni lábát az európai piacokon.

automenedzser.hu Autó

A tökéletes középút

Sokan vagyunk akik nem tudnak dönteni: szép autót vegyünk? Jó autót vegyünk? Mennyi az ára?! A Hyundai középkategóriás Elantrája feloldja ezt a dilemmát, félig szép, félig jó, ráadásul tudásához képest olcsó.

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen

Életjelet adnak a mozik Amerikában: tarol a Godzilla Kong ellen