szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ólmot tartalmazott a Pepsi egyik termékének címkéje, ezért egy kaliforniai bíróság egymillió dollárra büntette a céget.

Egy kaliforniai bíróság döntése értelmében egymillió dolláros kártérítést kell fizetnie a Pepsi cégnek, mert nem tájékoztatta fogyasztóit, hogy a csomagoláson a címke ólmot tartalmaz. A társaság megsértette a kaliforniai jogszabályokat azzal, hogy nem figyelmeztette a vásárlókat, holott kötelessége lenne - nyilatkozta az ügyet kivizsgáló Los Angeles-i ügyész.

A Pepsinek folyamatosan ki kell vonnia a forgalomból az ólmot tartalmazó csomagolást, illetve le kell vennie az áruházak polcairól a Mexikóból importált üvegeket. Ha a cégnek nem sikerül tíz év alatt kivonni a forgalomból az ólmot tartalmazó üvegek 95 százalékát, további 4,25 millió dolláros büntetésre számíthatnak - írja a Drink Business Review Online.

Közleményében a Pepsi leszögezi, hogy az eset inkább csomagolási problémákat vet fel, nincs egészségügyi kockázat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A franciák nem hisznek a Pepsinek

Ismét felszökött a Danone részvényének árfolyama, mivel a piac nem mutat hajlandóságot készpénznek venni a PepsiCo cáfolatát a Danone felvásárlásáról. A részvény a CAC-40 index legerőteljesebben emelkedő tagjaként közel három százalékos nyereségre tett szert a délelőtt folyamán.

MTI Gazdaság

A Kofola lenyomja a Pepsit

A szlovák hazai üdítőital, a "Kofola" - a csehszlovák idők kedvelt nosztalgiaitala - piaci részesedését tekintve komoly vetélytársa lett az amerikai Coca-Colának és a Pepsi Colának Szlovákiában.

Gazdaság

Pepsi-előzés a kólaháborúban

Évszázados rivalizálás után a PepsiCo tőzsdei értéke először haladja meg a Coca-Coláét. A piac azt értékelte, hogy a Pepsi szélesítette kínálatát, a Coca-Cola viszont még mindig a kólától függ.