szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ha a 2007-es költségvetés összeállításakor az állami kiadások terén jelentős lefaragásról dönt a parlament, akkor még van esély arra, hogy 2010-ben bevezessék az eurót - mondta Bokros Lajos.

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-európai Egyetem professzora szerint az euró magyarországi bevezetésének sorsa, a 2010-es dátum lehetősége ez év szeptembere és decembere között dől el a jövő évi költségvetés összeállításának idején.

Bokros Lajos egy hétfői, budapesti szakmai konferencián kiemelte: ha a 2007-es központi büdzsé összeállításakor az állami kiadások terén jelentős lefaragásról dönt a parlament, akkor még van esély arra, hogy 2010-ben az országban a forintot felváltsa az euró.

A volt pénzügyminiszter úgy vélte: a kormány mostani, állami bevételeket emelő tervezett adóintézkedései ugyanis egy esetleges jegybanki kamatemelés után csak arra lennének elegendők, hogy valamelyest ellensúlyozzák a megemelkedő kamatszint államadósságra gyakorolt hatását, azaz, hogy az állam finanszírozni tudja az adósságszolgálatot. Az állami kiadások jelentős csökkentése nélkül azonban elszáll az esély arra, hogy tartani lehessen az euró bevezetésének meghirdetett dátumát - mondta Bokros Lajos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Bokrosék új csomagja

Egységes 20 százalékos áfát, módosított adórendszert, tandíjat, oktatási és egészségügyi reformot, az eva és az ekho megszüntetését és a privatizáció folytatását javasolja négy közgazdász, Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, Csillag István volt gazdasági miniszter, Bauer Tamás és Mihály Péter egyetemi tanár az Élet és Irodalom legújabb számában.

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus

Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter

Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében