szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két aggályos szerződés miatt nincs múlt évi auditált mérlege a Magyar Telekom Nyrt-nek, és a társaság egyes, közelebbről meg nem nevezett leányvállalatainak - tájékoztatott a társaság.

A múlt évi 20-F éves jelentés késedelmes benyújtásáról tájékoztatta a Magyar Telekom Nyrt. az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC), mivel nem tudta tartani az Egyesült Államok 1934-es értékpapír-piaci törvénye által előírt - 2006. június 30-i - határidőt.
 
A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom Nyrt. és a társaság bizonyos - közelebbről meg nem nevezett - leányvállalatainak 2005. december 31-én lezárult pénzügyi évére vonatkozó pénzügyi beszámolójának auditálása nem történt meg. A könyvvizsgáló cég, a PrincewaterhouseCoopers, a társaság leányvállalatai által megkötött két szerződést aggályosnak talált, mivel a szerződések potenciálisan megsértették a társaság belső ellenőrző rendszerét, illetve a releváns, idevonatkozó jogszabályokat.
 
Mivel a könyvvizsgáló cég megállapította a szóban forgó szerződések szokatlan természetét és azt, hogy azokból látszólag nem származott előnye a társaságnak, valamint leányvállalatainak, a Magyar Telekom vizsgálatot indított a kérdéses szerződések ügyében.
 
Mindennek azonban az lett a következménye, hogy a folyamatban lévő vizsgálatra tekintettel a társaság igazgatósága még nem fogadta el a Magyar Telekom múlt év végén lezárult pénzügyi évére vonatkozó éves pénzügyi beszámolóját. Ezért azt a könyvvizsgáló nem tudta auditálni, illetve arról nem tud könyvvizsgálói jelentést kibocsátani.
 
A társaság nem tudja pontosan megítélni, hogy mikor fejeződik be a vizsgálat, illetve mikor fognak rendelkezésre állni a szükséges pénzügyi beszámolók. A folyamatban lévő vizsgálatról a cég a piacot is tájékoztatta több alkalommal, az idén év elején, valamint a tavasszal is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Magyar Telekom megvette a bolgár Orbitelt

A Magyar Telekom (MT) a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió országaiban - mondta Straub Elek, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Vállalkozás

A Magyar Telekom cáfolata

Bíróság elé viszik a Magyar Telekomot alkalmazottai című cikkünkre reagálva a Magyar Telekom szerkesztőségünkbe eljuttatott cáfolatát alább közöljük.

MTI Gazdaság

A Magyar Telekom megvette a Dataplexet

A Magyar Telekom Rt. szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100 százalékának megvásárlásáról. A vételár, a jelenlegi nettó hitelállomány alapján 5,1 milliárd forint.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Bíróság elé viszik a Magyar Telekomot alkalmazottai

Egy hónapja a Magyar Telekom 42 alkalmazottja beperelte a munkaadót, amely szerintük jogsértést követett el, amikor egy éve kiszervezte a telefonos ügyfélszolgálati tevékenységét négy erre a célra alapított cégbe. Az információszolgáltatáshoz, a tudakozóhoz, illetve a kézikapcsoláshoz tartozó összes alkalmazottat - a vezetők kivételével - a jogutód Rework Kft. állományába helyezték. A kiszervezettek tartanak elbocsátásuktól – munkájuk egy részét állítólag már most is diákok végzik. Még nem találkoztak új munkaadójukkal, a Rework kft. vezetőit telefonon sem tudják utolérni. Magyarázattal senki sem szolgál.

Pénzügyek

Terjeszkedő MTelekom

Tőzsdére került a KFKI-LNX Zrt., csak nem úgy, ahogy azt 2003 júliusában igazgatósága eltervezte.

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre