szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Személyes okok miatt váratlanul távozott a Malév vezérigazgatója Lloyd Paxton, a cég irányítását péntektől vezérigazgatóként Leonov Péter, az igazgatóság alelnöke látja el.

Leonov Péter közel áll a légitársaság tulajdonosaihoz, ismeri a jelenlegi vezetés minden tagját, és körükben nagy a támogatottsága. Személyében látja a tulajdonos azt a határozottságot és integráló erőt, mely képes lehet a vállalat egészének mozgósítására, az átalakítási folyamat felgyorsítására.

Lloyd Paxton személyes okok miatt váratlanul távozott a Malév vezérigazgatói székéből. A 64 éves, széles nemzetközi légiközlekedési tapasztalattal rendelkező brit szakember nagy lendülettel látott hozzá a légitársaság átalakításához, a vállalat anyagi helyzetének stabilizálásához. Erős nemzetközi tanácsadó gárdával vette körül magát, segítségükkel és a vállalat 70 munkatársának közreműködésével elindította azt az úgynevezett reMAke programot, mely célként a bevételek növelését illetve a költségek csökkentését irányozza elő. A reMAke programot a légitársaság új vezérigazgatója folytatni kívánja.

Leonov Péter nemzetközi vállalatoknál szerzett közel tíz éves felsővezetői tapasztalattal rendelkező menedzser, aki eddigi munkája során jelentős sikereket ért el különböző projektek új piacokon történő bevezetésében és megvalósításában. A mérnöki tudományok területén nemzetközileg is elismert szakember, nyolc publikált tudományos munkát jegyez.

Moszkvában 1991-ben villamosmérnöki, majd 1993-ban Budapesten gépészmérnöki diplomát szerzett. 1996-ban  PhD. fokozatot ért el a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1994 és 1996 között orosz vállalatok magyarországi és európai képviseletét látta el, valamint behatóan foglalkozott a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok elemzésével. 2004-ig egy magyar-orosz közös vállalat, a MEKOR Kft. ügyvezető igazgatójaként nemzetközi kereskedelmi-, és üzleti projektek megvalósítását vezeti. Nemzetközi üzleti fórumok szervezésével nagyban hozzájárult a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez. 2005-től az AirBridge Magyarország Vagyonkezelői Zrt. igazgatósági tagja. A Malév privatizációját követően a légitársaság igazgatóságának alelnöke. Leonov Péter 16 éve él Magyarországon, várhatóan egy éven belül
állampolgársági esküt tehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Menesztették a Malév vezérigazgatóját?

A Malévtól kiszivárgott információ szerint Lloyd Paxton vezérigazgatót tegnap este menesztették. A feladatot átmenetileg Leonov Péter megbízott vezérigazgató látja el.