szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) havi összesítése szerint a befektetési alapok összvagyona októberben 2,5 százalékkal nőtt, a hónap végén 3172 milliárd forintot tett ki.

A befektetési alapokba októberben 43 milliárd forint friss tőke érkezett, az alapok összesített teljesítménye pedig 35,5 milliárd forinttal növelte az összvagyont. Októberben öt új alap indult, így a hónap végén a szövetség tagjai összesen 304 alapot kezeltek. A hónap során valamennyi alaptípus vagyona bővült, legjobban a garantált alapoké.

Októberben 4 új garantált alap indult, a tőkebeáramlás meghaladta a 10 milliárd forintot, a hozamok pedig további közel 12 milliárd forinttal növelték a vagyont. A garantált alapok vagyona október végén így 5,1 százalékkal 447 milliárd forintra nőtt, ami az összvagyon 14,1 százaléka.

Az összvagyonon belül a legnagyobb arányt képviselő pénzpiaci alapok 23 milliárd forintnyi befektetést vonzottak, hozamuk pedig 5,5 milliárd forintot tett ki. A pénzpiaci alapok vagyona összességében 3 százalékos bővüléssel 993 milliárd forintot ért el október végére.

A kötvényalapok összesített vagyona 1,8 százalékkal növekedett, 345 milliárd forintot tett ki a hónap végén. A kötvényalapokban októberben 4,4 milliárd forint friss tőkét helyeztek el a befektetők, a hozamok pedig 1,8 milliárd forinttal növelték a vagyont.

Az ingatlanalapok vagyona 0,6 százalékkal 566 milliárd forintra nőtt. A nyilvános alapokból 1 milliárd forintot kivontak a befektetők, a zártkörű ingatlanalapokba viszont 800 millió forintnyi tőke érkezett. Az alapok teljesítménye 3,6 milliárd forintot tett ki.

A részvényalapokba októberben mindössze 150 millió forint új befektetés érkezett, az alapok teljesítménye viszont 7,1 milliárd forinttal növelte a vagyont. A leggyorsabban az ázsiai alapok nőttek. A részvényalapok vagyona összességében 1,9 százalékkal bővült, 396 milliárd forintot tett ki.

A vegyes alapok száma eggyel nőtt, vagyonuk pedig 1,4 százalékkal 257,5 milliárd forintra bővült. Vagyonukat októberben 1,2 milliárd forint friss tőke és 2,3 milliárd forintnyi hozam növelte.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

BAMOSZ: az alapok összvagyona 7,8 százalékkal nőtt

A BAMOSZ tagjai által kezelt alapok összvagyona 7,8 százalékkal nőtt az idén a második negyedévben, június végén 2824 milliárd forint volt, év eleje óta a bővülés 11,2 százalékot tett ki - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) pénteken.

MTI/hvg.hu Gazdaság

BAMOSZ: gyorsan nőttek az intézményes megtakarítások

Az intézményes megtakarítások (vagyonkezelt vagyonok és befektetési alapok) 12,59 százalékkal nőttek 2006 harmadik negyedévében és szeptember végén 5916 milliárd forintot tettek ki – tette közzé a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) negyedéves jelentésében.

MTI Gazdaság

BAMOSZ: sürgető feladat az adórendszer újragondolása

A Magyar Bankszövetség (BAMOSZ) támogatja a megtakarítások lekötési idejének hosszabbítására vonatkozó javaslatot, illetve ennek ösztönzését adókedvezményekkel, elutasítanak azonban minden olyan megoldást amely különbséget tesz banki és nem banki megtakarítás között - áll a szövetség közleményében.

Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Képek a XX. kerületben felborult mentőautóról

Erős hardverrel és egy nagy kompromisszummal jön a Honor új csúcsmobilja, a View 30 Pro

Erős hardverrel és egy nagy kompromisszummal jön a Honor új csúcsmobilja, a View 30 Pro

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus-veszély miatt

Két budapesti iskolában is intézkedtek a koronavírus-veszély miatt