szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

November végén és december elején 90 lengyel, orosz és ukrán utazásszervező érkezik Magyarországra a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), a Malév Zrt. és hazai turisztikai szolgáltatók együttműködésének eredményeként – közölte a nemzeti turisztikai marketing szervezet hétfőn.

A tanulmányút az MT Zrt. által kezdeményezett Légi Marketing Alap (LMA) része, célja pedig az utóbbi években dinamikusan növekvő lengyel, orosz és ukrán vendégforgalom további bővítése. A három ország utazási szakemberei workshopon és prezentáción is részt vesznek, ahol a magyarországi turisztikai szolgáltatókkal a lehetséges együttműködésről folytatnak megbeszéléseket. Az első csoport november 26-án érkezik Ukrajnából és november 30-án utazik vissza Kijevbe és Ogyesszába.

November 27-től december 1-ig tartózkodik Magyarországon a Moszkvából érkező utazási szakemberek 20 fős csoportja, majd november 30. és december 4. között a Jekatyerinburgból érkező csoportot látják vendégül. A sort a Varsóból érkező lengyel utazásszervezők zárják, akik december 6. és 10. között ismerkednek meg Magyarország turisztikai kínálatával. A három ország utazási szakemberei a tanulmányút során az észak-alföldi és a balatoni régió gyógyhatású vizeiben pihenhetnek, megismerkednek a két térség szálláshelykínálatával, valamint workshop keretében találkoznak a szolgáltatókkal.

Az MT Zrt. szerint Lengyelország, Oroszország és Ukrajna a Magyarországra irányuló vendégforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Tavaly a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 7,8 százalékkal nőtt a lengyel, 31 százalékkal az orosz és 17 százalékkal az ukrán vendégéjszakák száma az előző évhez képest. A dinamikus növekedés az idén is folytatódott, a januártól szeptemberig tartó időszakban mindhárom országból nagymértékben emelkedett a Magyarországra érkező vendégek száma: Lengyelországból 17,2 százalékkal, Oroszországból 10,1 százalékkal, Ukrajnából pedig 19 százalékkal nőtt.

A Magyar Turizmus Zrt. minden évben több tanulmányutat szervez külföldi utazásszervezők részére. Idén többek között belga, brit, japán, szlovák és svéd utazási szakemberek jártak Magyarországon az MT Zrt. szervezésében, illetve október 25. és 29. között vezető német utazási irodák 1300 munkatársa vett részt Magyarországon a REWE Touristik katalógusbemutatóján. A tanulmányutak során az utazásszervezők megismerkedhetnek a legújabb szálláshelyekkel, fejlesztésekkel és szolgáltatásokkal, így Magyarország turisztikai kínálatát az itt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján közvetíthetik az adott ország utazóinak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Hogyan válasszunk utazási irodát?

Úgy tűnt, hogy nem lesz több hír külföldről sebtében hazajönni kényszerülő turistákról, csődbe ment utazási irodákról és velük perlekedő károsultakról. A magát Egyiptom-specialistának tartó Malda Tours krachja azonban egy pillanat alatt szertefoszlatta az illúziókat.

MTI Itthon

Megnyílt a 30. Utazás kiállítás

Magyarország számára a turizmus az egyik kitörési pont lehet, amelyet megfelelő minőségű szolgáltatásokkal, versenyképességgel és bizalommal az ország húzó ágazatává válhat - mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára a 30. utazás kiállítás megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

MTI Shake

Utazás Berlinbe ezrekből

Váratlanul Berlinbe kell utazni. Fapados repülővel akár 5–8 ezer forintból is megúszhatjuk, de ahhoz hónapokkal előbb kell jegyet váltani. A busz 18 ezer, nem beszélve arról, hogy 14 órát nyomoroghat az ülésen. A vonat kényelmesebb, de az is beletelik 11–15 órába, és pokoli drága. Marad az autó. Higgyék el, megéri.

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Meg kellett műteni Cseh Lászlót