szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy ukrán milliárdos szerezte meg a Consolidated Minerals ausztrál mangánkitermelő vállalat feletti ellenőrzést 1,3 milliárd ausztrál dollárért, vagyis 1,1 milliárd amerikai dollárért.

Gennagyij Bogoljubov Palmary Enterprises nevű társasága bejelentette, hogy megszerezte a Consolidated 232 millió részvényét, vagyis a társaság 90,02 százalékának tulajdonosa lett. A Consolidated ellenőrzi az acél edzésekor használt mangánfém piacának mintegy tíz százalékát.

Az ausztrál bányaipari társaság tavaly év eleje óta felvásárlási célponttá vált, többen is pályáztak rá, és ennek révén a cég piaci értéke a kétszeresére emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Nagy-Britannia: komor gazdasági előrejelzések 2008-ra

Az internetes tőzsdei buborék kipukkadása óta a legborúlátóbb előrejelzéseket adták a brit gazdaság következő egy évére a Financial Times által kérdezett elemzők, akik a tőkepiaci likviditási apály hatásaként jelentős ingatlanpiaci árzuhanást, sőt több mint egyharmados eséllyel recessziót is jósoltak.

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?