szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Nyereséget jelentett a British Airways 2010 második negyedévéről, a részvényeseknek azonban még ez is kevés volt.

Két évnyi veszteséges működés után nyereséget termelt a British Airways, a harmadik legnagyobb európai légitársaság pénzügyi évének második negyedévében 229 millió font profitot jelentett, szemben a 2009 hasonló időszakában mért 111 millió fontos veszteséggel. A cég bevétele 18 százalékkal 2,51 milliárd fontra nőtt.

A társaság elsősorban az emelkedő jegyáraknak köszönhette nyereségességét, ami elemzők szerint korlátozza a további profitbővülés lehetőségét. A következő negyedévek ennek megfelelően továbbra is komoly kihívásokat tartogatnak majd.

A légiközlekedés tipikus ciklikus iparágnak számít, azaz a fellendülés alatt gyors növekedést érhet el, a gazdaságok megtorpanásával azonban hirtelen eltűnhet a profit.

A piacok éppen ezért nem fogadták kirobbanó örömmel a jelentést, sőt inkább szkeptikusan fogadták a híreket, a részvény közel 3 százalékos veszteséggel forgott Londonban délelőtt 11-kor.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!