szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Késik az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es főút közti új szakaszának átadása az időjárás és a régészeti feltárások elhúzódása miatt - közölte Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A 34 kilométer hosszú, 32 milliárd forintból épülő sztrádaszakasz eredetileg 2011 decemberére készült volna el.

Loppert tájékoztatása szerint még 2010-ben átadták a kivitelezésre a munkaterületeket, ahol a régészeti munkálatok befejeződtek. A terület nyolcvan százalékán a vállalkozók már elkezdték a felső humuszréteg leszedését, a fennmaradó részeken azonban még az előzetes régészeti munkálatokat végzik a Nemzeti Örökségvédelmi Központ munkatársai. A fával borított területeken a favágást követően kezdik el a feltárási munkát a szakemberek. A földmunkákat a vízzel telített talaj, valamint a decemberben és januárban leesett nagyobb mennyiségű csapadék jelentősen hátráltatja - közölte Loppert Dániel. Az egyik szakaszon a régészek leleteket találtak, ezért a kutatás befejezéséig - várhatóan tavaszig - földmunka nem végezhető ezen a szakaszon.

A kommunikációs igazgató az MTI kérdésére elmondta: a jelenlegi állapot szerint valószínűleg módosulni fog az M3-as új szakaszának átadási határideje, az új időpontot azonban a kivitelezővel történő egyeztetések után fogja megjelölni a NIF Zrt. A szabolcsi megyeszékhelytől a 49-es főútig tartó kétszer két sávos autópályán egyébként három csomópont, két pihenőhely és összesen huszonhárom műtárgy épül meg. A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljáráson nyertes Colas Hungária Zrt., a Strabag Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Keletút Kft. közös konzorciuma, a C-S-K-K 2009 Projekttársaság végzi.

Az M3-as következő, Őrtől Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométeres szakaszára, valamint csatlakozó építmények kivitelezési munkáira tavaly év végén írt ki a NIF Zrt. új közbeszerzést, ami a korábban meghiúsult eljárás helyébe lépett. Loppert Dániel az új eljárással kapcsolatban az MTI-nek elmondta, hogy eredményt várhatóan április 22-én hirdetnek, a munkálatok - a nyertes kivitelezővel megkötött szerződést követően - május 12-én kezdődhetnek meg. Az ütemezés és a kedvező időjárási körülmények alapján a befejezési határidő 2012 év vége lehet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Már szabad az út az M3-ason

Befejeződött a helyszínelés az M3-as autópályán Hatvan közelében, feloldották az útzárat - tájékoztatta Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden az MTI-t.

MTI Itthon

Több mint ezer ablak zajvédelmét rendelte meg a főváros az M3-as mellett

Kiegészítő beruházásként nettó 144,4 millió forintért a Planorg ’95 Kft. javíthatja ki több mint ezer lakóépületi ablak hangszigetelését az M3 autópálya kivezető szakasza mellett - a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Itthon

Balesetsorozat az M3-ason

Rövid idő alatt három baleset történt csütörtök reggel az M3-as autópályán, Gyöngyös határában; az egyik karambolban egy ember megsérült, két esetben csak anyagi kár keletkezett − közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Vakcinás csokinyuszival készül a húsvétra a maszkos mikulással világhíressé vált cukrász

Vakcinás csokinyuszival készül a húsvétra a maszkos mikulással világhíressé vált cukrász

Nem dől be a szegedi klinikai ellátás, de nem lesz sima ügy a megegyezés a dolgozókkal

Nem dől be a szegedi klinikai ellátás, de nem lesz sima ügy a megegyezés a dolgozókkal