szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gőgös Zoltán agrárpolitikus szerint a kormány elengedi azoknak a gazdáknak a kezét, akik természeti károk miatt veszítették el termésük egy részét.

Nem csupán a hárommillió munkavállaló nyugdíj-megtakarításának fideszes eltüntetése kapcsán aktuális a kérdés: hol a pénz? Az ár- és belvíz sújtotta mezőgazdasági területek művelői is joggal kérdezik: hol a Fidesz által beígért segítség - írta közleményében szerdán Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő, a mezőgazdasági bizottság alelnöke.

A rendkívül száraz tavalyi évben hivatalosan is 400 milliárd forintos kár érte a magyar agráriumot. Ha a Vidékfejlesztési Minisztérium komolyan gondolja, amit a keddi közleményében írt, vagyis hogy a 400 milliárdos aszálykár 40 százaléka 7,4 milliárd forint, akkor nincs több kérdésünk - írta.

Ellenkező esetben továbbra is kérdés: hol van a magyar gazdák kárenyhítésére beígért pénz? A Fidesz-kormány 2012-ben egyszer már totális kudarcot vallott a kárenyhítésben. Ezt nem mi mondjuk, hanem azok, akik esetenként a termésük 50-60 százalékát is elvesztették - folytatta Gőgös Zoltán.

Ma megint sokan vannak, sőt sajnos egyre többen lesznek, akik azzal szembesülnek, hogy az éves termésük akár 100 százalékát is elviheti a természet. Ennél már csak az szomorúbb, hogy a jelek szerint az ő kezüket ismét elengedi a Fidesz-kormány - zárta közleményét a szocialisták agrárpolitikusa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!