szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Menekülnek a százmilliárdok Svájcból, mert a bankok megnyitják adatbázisaikat a magyar hatóságok előtt. A lépésről a számlatulajdonosokat a napi.hu szerint az elmúlt napokban előre kiértesítették.

Menekül a magyar felhalmozott, és eltitkolt vagyon a svájci bankokból. Több dúsgazdag magyar levelet kapott a svájci bankjától – állítja a napi.hu – melyben az eddig maximális diszkrécióról és titoktartásról híres magánbankok, mint amilyen a UBS vagy a Credit Suise, arra figyelmezteti a címzetteket, hogy a magyar hatóságok megkeresésére kiadhatják az adataikat.

A Dreyfus Söhne & Cie pedig állítólag svájci közjegyzővel hitelesített nyilatkozatot kér magyar ügyfeleitől az ott elhelyezett pénz eredetéről. Mindennek következtében megindult, és az elmúlt hetekben felerősödött a svájci bankokban tárolt több száz milliárd forintra becsült magánvagyonok kiáramlása.

A cél – és a remélt mentsvár – a portál szerint elsősorban Szingapúr, illetve Ausztria lehet – utóbbi ugyanis 2017-ig biztosan érvényben tartja a bankszámlák titkosságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!