szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Népszavának nyilatkozó adószakértő szerint Rogán Antal ellen vélhetően nem folytatott vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság, ő ugyanis csak akkor kérhetett volna maga ellen ilyet, ha maga szállítja ehhez a gyanút megalapozó bizonyítékokat. Rogán Antal erre azt közölte, hogy az adóhivatal által vizsgált időszakban minden forint eredetét igazolnia kellett.

Rogán Antal tavasszal, a választásokat megelőzően, de azt követően kért maga ellen vagyonosodási vizsgálatot, hogy kiderült, a képviselői vagyonbevallásában először szerepeltetett ingatlanvagyonnál nagyobb és értékesebb lakása van, és újságírók számításai szerint politikai karrierjéből aligha származhatott akkora legális jövedelem, amelyből a 80-100 millió forintos lakásra szert tehetett volna.

©

Rogán Antal kedden azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy a NAV lezárta a vagyonosodási vizsgálatot és mindent rendben talált. A NAV viszont erről nem volt hajlandó elárulni semmit.

Egy adószakértő szerint viszont a NAV aligha vagyonosodási vizsgálatot folytatott Rogán ellen. A Népszavának nyilatkozó Angyal József azt mondja, hogy Rogán akkor kérhetett volna maga ellen vagyonosodási vizsgálatot, ha maga szállítja ehhez a terhelő bizonyítékokat, és megalapozottá teszi a gyanút, majd ezt követően hivatalból indít eljárást a NAV. Angyal József szerint tehát a Rogán által említett 30-40 napos eljárás során pusztán azt ellenőrzik, hogy az adózó – legfeljebb 2008-ig visszamenőleg – hatóridőre megtette-e az adóbevallását, és a bevallott bevételeit iratokkal alá tudja-e támasztani.

A Népszava cikkére reagálva Rogán Antal lapunkkal azt közölte, hogy neki az adóhivatal által vizsgált időszakban minden forint eredetét igazolnia kellett, és a hvg.hu (valójában a Népszava és az adószakértő) állításaival ellentétben a vizsgálat különösen kiterjedt az ő lakásszerzésére, és ennek során minden forint ráfordítást bizonylatokkal, igazolásokkal be kellett mutatnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló