szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pornókirályként is emlegetett Gattyán György megelőzte Csányi Sándort a leggazdagabb magyar toplistáján – közölte a Forbes magazin magyar kiadása a Blikk szerint.

Már nem Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, legalábbis a Forbes magazin listája szerint, amely először jelentkezett magyarországi listájával – írta a Blikk. Az OTP Bank vezérét megelőzte a pornókirályként is emlegetett Gattyán György, aki erotikus internetes oldalakkal alapozta meg a vagyonát.

Gattyánnak annak ellenére sikerült az élre ugrania, hogy tavaly a kedvezőtlenné váló hazai viszonyok miatt Luxemburgba költöztette a legnagyobb cégét, a Doclert – írta a lap. Vagyonát 174,3 milliárd forintra becsülte a Forbes magazin, Csányi 159,5 milliárd forintjával a második helyre szorult, a harmadik Demján Sándornak pedig 146,3 milliárdja van a magazin számításai szerint.

©

Először került a leggazdagabb milliárdosok listájára Simicska Lajos, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi bizalmasa, aki a beszámoló szerint a 16. helyen végzett 45,3 milliárd forintjával. Szintén először szerepel a milliárdosok között a Simicska jobbkezének tartott Nyerges Zsolt is, akinek 16,8 milliárdos vagyona a 31. helyre lett elég.

A Forbes listájára 14 milliárd forinttal lehetett felkerülni, ugyanis csak a leggazdagabb 33 vállalkozót válogatták ki. Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője a Blikknek azt mondta, az amerikai magazin módszertana szerint dolgoztak, amellyel reálisabb képet lehet kapni a leggazdagabbak vagyonáról. Hozzátette, két érintett kivételével valamennyi listatag elfogadta vagy legalábbis nem vitatta a számításaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beragadt 365-re a forint

Beragadt 365-re a forint

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara