szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig több mint egy év alatt mintegy 19 millió fontot fordítanak az angol fővárosban arra, hogy a kontiens legnagyobb, totál kibocsátásmentes buszból álló flottát állítsák forgalomba. London tehát máris felveszi a Göteborg által az európa nagyvárosok arcába dobott kesztyűt.

Csak néhány napja, hogy megírtuk: Göteborgban üzembe állították az első olyan buszokat, melyek egy teljes vonalon kizárólag megújuló energiából nyert árammal közlekednek. A Volvo és a Siemens kooperációjával – egyelőre pilotként – futtatott projekt egyrészt azért érdekes jelenség, mert a nagyvárosi tömegközlekedésbe terv szintjén is csak néhány éve merült fel a károsanyag-kibocsátást annuláló járművek bevethetősége, és még közelebb van az a pont is a közelmúltban, amikor kitalálták, hogy a teljesen elektromos buszokat hogyan lehetne gyorsan, praktikusan és a menetidőre tekintettel is poblémamentesen újra meg újra feltölteni. Másrészt pedig azért érdekes a londoni bejelentés, mert rámutat: a svédek full-elektromos hajtásláncon alapuló elképzelése a szektorban nem számít egyszeri fecskének.

©

Az EV Obsession híre szerint London szabad utat adott annak a 19 millió fontos (forintra átszámoltan mintegy 8,35 milliárdos) projektnek, mellyel a BYD Company Limited és az Alexander Dennis Limited összesen 51 darab, teljesen kibocsátásmentes, full-elektromos hajtású buszt állít forgalomba – létrehozza ezzel Európa jelenlegi legnagyobb, ilyen tipusú járműflottáját.
Az új elektromos buszokat egyébként az 507 és 521 járatok útvonalain használják majd, melyek a városban lényegében Waterloo és a Victoria pályaudvar között közlekednek. Kívülről nem sok minden változik majd: a piros buszok maradnak, és a formájuk sem ismeretlen, mivel a a BYD bő másfél éve teszteli azokat az Enviro200-as midibuszokat, melyeknek az elektromos hajtásláncokhoz igazították a karosszériáját. A számuk lesz sokkal nagyobb, és a jelenlétük mindennapossá válik.

Az új hír igazából az, hogy a teljes flotta bevetésének időpontja is ismertté vált most: 2016. augusztus 27-éig kerül erre sor. Az 51 járműből álló kontingens azonban várhatóan nem sokáig marad "rekorder", mivel a Transport for London projekt 2020-ra minden egyszintes londoni busz teljesen emissziómentes működését írja elő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!