szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legnagyobb amerikai tőzsdei cégeknél a vezérigazgató nagyjából kétszázszor annyit keres, mint az alkalmazottai, de előfordul kétezerszeres szorzó is. Az utóbbi mintegy 3,5 milliárd forintos jövedelmet jelent a cég vezérének havonta.

Egy vezérigazgató az Egyesült Államokban átlagosan 204-szer többet keres, mint az alkalmazottai mediánjövedelme – állapítja meg a Glassdoor álláskereső portál kutatása. A cég a Fortune magazin által évente rangsorolt 500 legnagyobb tőzsdén jegyzett amerikai cég fizetéseit bogarászta át, és elképesztő szakadékot mutatott ki a vezetők és alkalmazottaik jövedelme között.

Több mint kéttucat olyan vállalat is van, ahol több mint ötszázszoros az eltérés, néhányuknál több mint ezerszeres a vezérigazgató fizetése az alkalmazotti medián jövedelemhez képest (vagyis nem az átlaghoz, hanem ahhoz a fizetéshez képest, ami az adott cégnél nagyjából közepes jövedelem). A világ legnagyobb áruházláncánál, a Walmartnál a vezér 1133-szor keres többet, mint az alkalmazottak. Ez azért ilyen magas, mert a közepes jövedelem amerikai mércével alacsony a cégnél, valamivel több mint 22 ezer dollár évente (ami nagyjából 6 millió forintnak felel meg). Ehhez képest a vezérigazgató évente több mint 25 millió dollárt keres, ami közel 7 milliárd forint, vagyis havonta több mint félmilliárd.

©

A Chipotle multinacionális étteremláncnál már több mint 1500-szoros a különbség, de itt a medián csak 19 ezer dollár (alig több mint 5 millió forint). A vezér fizetése ott közel 29 millió dollár, majd 8 milliárd dollár évente.

A Discovery csatornákat is működtető Discovery Communications médiavállalatnál viszont közel kétezerszeres a különbség. Az utóbbi cégnél ez azt jelenti, hogy egy alkalmazott mediánjövedelme évente 80 ezer dollár, a vezér fizetése viszont évente 156 millió dollár, vagyis több mint 42 milliárd forint (havonta mintegy 3,5 milliárd forint).

A vezérigazgatói fizetések körüli vita a 2008-as válság miatt lángolt fel legutóbb, ugyanis kiderült, hogy a nagy bankok és biztosítók, melyeknek nagy szerepük volt a világméretű pénzügyi összeomlásban, rendkívül nagy fizetéseket osztogattak a vezéreiknek. Emiatt új szabályozást vezettek be az Egyesült Államokban és 2017-től a tőzsdei cégeknek közölniük kell a vezérigazgató és a dolgozók mediánjövedelme közötti arányt.

A kutatást végző cég megjegyzi, hogy a kimutatott vezérigazgatói fizetések nagyon változékonyak, ugyanis nagy szerepük van ezekben a különböző bónuszoknak, és jellemző az is, hogy a vállalat részvényeivel kompenzálják őket, amelyeknek folyamatosan változik az értéke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel