szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb magyar street food kocsi bukkant fel a külföldi sajtóban, most az ausztrál Perth városát járó Rare Flower nevű lángosos- és dödöllésautót ajánlják egy helyi lapban.

A korábbi magyarországi útja alatt megízlelt magyar konyha emlékét idézték fel a Perth Now című lap újságírójában a Rare Flower nevű street food kocsi étkei. A cikk írója a nutellás-banános lángost próbálta ki, és odavolt érte.

A kocsi hagyományos és házias magyar ételeket kínál – tette hozzá a lap, amely szerint a lángosok ára 9,2 ausztrál dollárnál, azaz nagyjából 1900 forintnál kezdődik, a dödölle 10, a hotdog pedig 12 ausztrál dollárba kerül.

A Rare Flower mögött egyébként egy Perth-ben élő fiatal magyar pár áll, Erika és Péter, akik 2012-ben költöztek Ausztráliába. A vállalkozásuk honlapjáról még annyit lehet megtudni róluk, hogy többéves idegenforgalmi tapasztalatuk van.

©

Nem ez az első eset idén, hogy magyar ételkülönlegességeket kínáló vállalkozást kapnak fel külföldön.

Júliusban a New York Times mutatta be az amerikai nagyváros utcáit 2014 áprilisa óta járó Langos Truckot és annak üzemeltetőjét, Prepuk Zsoltot.

Augusztusban pedig még a budapesti finn nagykövetség is megemlékezett arról, hogy egy Finnországban élő magyar vállalkozó, Vilisics Ferenc makkarája nyert meg egy kolbászversenyt Helsinkiben. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!