szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vasárnap még a dunántúli városban aratott győzelmet a Paris Saint-Germain játékosaként, de a bírósági meccsen egyáltalán nem biztos a siker. Nikola Karabatic-ot, a francia kézilabdázás kiemelkedő egyéniségét még tavaly ítélték 10 ezer euró bírságra sportfogadási csalás miatt.

2012-ben Karabatic még a Montpellier játékosa volt, akárcsak vasárnapi veszprémi ellenfele Dragan Gajics, amikor már bajnokcsapatuk a kiesés ellen harcoló Cesson ellen játszott. A meccs félidei eredményére gyanúsan nagy téteket tettek fel. A fogadók között volt Karabatic és néhány más montpellier-i játékos barátnője is. Karabatic a meccsen nem játszott, de a vizsgálat szerint a háttérben részt vett az eredmény manipulálásában. Ugyanezzel vádolták fivérét Luka Karabatic-ot is, és a most már Veszprémben játszó Dragan Gajicsot is, aki egyébként hétfőn nem volt ott az első fellebbviteli tárgyaláson – írja a Le Point

Nikola Karabatic-ot 2015-ben első fokon bűnösnek találták, és 10 ezer euró pénzbüntetésre ítélték. Karabatic tagadja bűnösségét és fellebbezett. Ugyanezt tették ugyancsak pénzbüntetésre ítélt játékostársai is. A másodfokú montpellier-i tárgyalás egy nappal a veszprémi meccs után kezdődött, de Karabatic, ha némi késéssel is, megérkezett a dél-franciaországi tárgyalóterembe. Bizonyítani akarom ártatlanságomat – mondta a jelenlévő újságíróknak. A másodfokú tárgyalás várhatóan a hónap végéig tart. Ha a félistenként imádott Karabatic-ot ismételten bűnösnek találják, természetesen nem a 10 ezer eurós bírság izgatja majd, hanem az, hogy e kínos bundaügy miként hathat további sportpályafutására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!