Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?

Hamarosan a legnagyobb példányszámú országos közéleti napilappá válhat a Népszava.

Megkezdődhetnek a változások a legrégebbi magyar napilapnál: megkapta a Népszava kiadói jogát a XXI. század Média Kft.

Bejegyezte a médiahatóság a Népszava kiadóváltását: a napilap a XXI. század Média Kft. nevére került a Népszava Lapkiadó Kft.-től. Az újság alapítói joga – ami gyakorlatilag a tulajdonjogot jelenti – ugyancsak a XXI. századhoz került a korábbi gazdától, a Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető svájci TGD Intermedia SA-tól, amely már évek óta szabadult volna a Népszavától.

A döntés előzménye, hogy októberben a Népszavát a Szabad Földdel és a Vasárnapi Hírekkel együtt megvette egy liechtensteini bejegyzésű befektetési társaság, de a teljes adásvételi folyamat még nem zárult le. Ennek részeként az eladást szervező Geomédia Zrt. már ősszel megalakította a XXI. század Média Kft.-t, amelyet átvesz majd a közelmúltban bejegyzett, 50 ezer svájci frank alaptőkével indult XXI Century Invest AG.

Ugyanez történik majd a két másik lappal és az online-változataikkal is. (A Vasárnapi Hírek esetében levédették a vasarnapihirek.hu, vhirek.hu, vho.hu, vhonline.hu neveket is.) Az újságok baloldali szellemisége várhatóan megmarad, az átszervezéseket Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, egykori MSZP-képviselő vezényli majd. A Népszava, ha továbbra is hozzá húznak a bezárt Népszabadság olvasói, hamarosan a legnagyobb példányszámú országos közéleti napilappá válhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan