szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amikor az AFP tokiói tudósítója először találkozott Marin Minamiya japán egyetemista lánnyal, rögtön megértette, miért ő az egyik külföldön ismeretlen, de Japánban taroló divatcég hivatalos reklámarca.

Marin Minamiya ugyanis úgy néz ki, mint egy filmsztár. De nem ezért adott interjút a hírügynökségnek. Hanem azért, mert elképesztő világrekord előtt áll. Ha Marin eljut az Északi sarkra, akkor ő lesz a világ legfiatalabb hegymászója és sarkutazója, aki teljesítette egy extrém sportág Grand Slam-jét. A világ öt legendás hegycsúcsáról és a két pólusról van szó. De hát hogy jut el idáig valaki alig húsz évesen, ráadásul teljesen trópusi és síkvidéki előélettel?

 Marin édesapja üzletemberként Hongkongban, Szingapúrban és Sanghajban dolgozott. Ezekben a városokban vagy városállamokban nőtt fel Marin, aki szeretett sportolni, úszott, röplabdázott, de a hegymászás sokáig eszébe sem jutott. Aztán egyszer, egy számítógépes játék hatására, elkezdett a magasba töréssel foglalkozni. Rövid előképzés után, élesben nekiment a valódi csúcsoknak. Eddig ezekre jutott fel: Aconcagua- Dél-Amerika, Kilimandzsáró – Afrika, Elbrusz – Európa, Denali – Észak-Amerika, Kosciuszko - Ausztrália és persze a Mount-Everest, a világ teteje. Ezeken túl már eljutott az antarktiszi Vinsonra is. Már csak az Északi sark van hátra, de hamarosan ezt is behúzza Marin Minamiya.

 Az extrém hegymászók Grand Slam-je, mint sportteljesítmény, 1998 óta létezik, először a brit David Hemple-Adams teljesítette. Azóta 51-en ismételték meg ezt a teljesítményt, de Marin áll a legközelebb ahhoz, hogy ő legyen a legfiatalabb Grand Slam-es. A japán lány, aki jelenleg a Waseda tokiói egyetem gazdaságtan és politológia szakos hallgatója, azt mondta, hogy egyáltalán nem kalandor természetű. De ha sikerül teljesíteni a hegymászós és sarkutazós Grand Slam-et, akkor áttér egy másik sportágra, a vitorlázásra és a Föld körbehajózása lesz a célja. Ettől persze senki ne gondolja, hogy ő kalandor természetű – mondta az interjú végén az egyetemista lány, aki a tanulmányok folytatása és az extrém sportsikerek hajszolása mellett nagyon is két lábbal jár a földön egy nagy japán divatcég jól fizetett reklámarcaként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente

Fejenként 121 kiló élelmiszert dobunk ki a szemétbe évente