szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kúriáig mentek a felcsútiak, hogy titkolózhassanak a taóról, hiába.

Nem változtatta meg a Fővárosi Ítélőtábla korábbi, másodfokon született ítéletét a Kúria, a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak be kell mutatnia, hogy milyen szerződéseket kötöttek a társaságiadó-kedvezmények jóvoltából hozzájuk érkező összegből 2013 és 2015 között – írta meg a Magyar Narancs.

A pert a DK indította el még 2015-ben, amikor a felcsútiak nem válaszoltak a hivatalos adatigénylésre. A bíróság februárban jogerősen úgy döntött, hogy ki kell adni az adatokat, ezt azonban az alapítvány nem fogadta el, és a Kúriához fordult. Hiába, nem titkolhatja, kiktől kapott pénzt és azt mire költötte el.

A tao-pénzek ügyében a Kúria legutóbb októberben hozott fontos döntést, akkor a Transparency International által indított perben kimondták, hogy a tao-támogatás közpénznek minősül, akármit is állít a kormány.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!