szerző:
hvg.hu

A DK indított pert a közérdekű adatokért, első fokon nyertek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa a havi bruttó 1 milliós miniszterelnöki megbízotti fizetése mellett 2015 októbere és 2017 szeptembere között összesen 2,45 millió forintot vert el közelebbről nem pontosított "reprezentációs célokra". Emellett még "szolgálati" Audi és korlátlan benzinpénz is megilleti.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylésben kérte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodától Hegedűs reprezentációs költségeinek elszámolását, de nem adták ki, ezért pert indítottak.

A párt a pert első fokon megnyerte, a bírósági döntés szerint a kabinetirodának az összes számla másolatát ki kell adnia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!