szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A település sportéletét nézve semmi kiemelkedőre nem lelt az Mfor, csak az derült ki, hogy a helyi focicsapat a megye II-ben játszik.

Felhívás és hirdetmény nélkül keresett és talált is vállalkozást a Szászbereki Községi Önkormányzat "sportcélú munkacsarnok épület" építésére, a nyertes céggel április 19-én már meg is kötötték a szerződést – szúrta ki az Mfor.hu.

A tervek szerint egy 1585 négyzetméteres épületet húznak fel, melynek funkciója valójában labdarúgó munkacsarnok lesz a lap szerint.

A furcsaságok egyike, hogy olyan, Szolnoktól 17 km-re lévő községben kezdenek építkezni, ahol a lakosok száma mindössze 1018 fő, 20 évnél fiatalabb személy pedig nagyjából a lakosság ötöde.

A másik, amelyre szintén az Mfor bukkant rá, hogy a község sportéletét tekintve felesleges is komolyabb sportizgalmakban reménykedni, ugyanis a helyi csapat, a Szászberek SE a megye II-ben játszik, és az MLSZ adatbankja szerint a tabella második helyét foglalja el.

Plusz adalék, teszi hozzá a portál, hogy az 581 milliós sportlétesítménynek otthont adó Szászberek község teljes idei évi bevétele 85 millió forint. Vagyis az ott élők 6 év alatt nem látnak összesen annyi pénzt, mint amennyiből a megye II-es csapatnak szánt csarnok felépül majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!