szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az üzletember cége a debreceni BMW-gyár környékén végezhet infrastruktúra-fejlesztést. A projekt tetemes összegű.

8,6 milliárd forintba kerülő projektet végezhet el a Duna Aszfalt a debreceni BMW-gyár környékén; a munka infrastruktúra-fejlesztésről szól – írta a 24.hu az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben megjelent dokumentumok alapján. A megrendelő debreceni önkormányzat még nem hirdetett eredményt a tenderen, azonban az ajánlatok elbírálása alapján a Duna Aszfalté volt a legolcsóbb, így a nyertes (megelőzve a Colast, a Strabagot és a Debreceni Mélyépítőt).

A Duna Aszfalt Szíjj László, az egyik leggazdagabb magyar érdekeltsége. A cég Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kötődő fejlesztések első ütemét végzi, ezen belül az önkormányzati utak útépítési, csapadékvízelvezetési, valamint szennyvíz- és vízvezetéképítési munkáit bízták rá.

Szíjj László neve onnan is ismerős lehet, hogy az ő jachtján nyaralt tavaly augusztusban Szijjártó Péter külügyminiszter és családja. A tekintélyes méretű hajó ekkor az Adrián járt, ott fotózták le a Fidesz politikusát is. Szijjártó a hvg.hu kamerái előtt is reagált az ügyre, ekkor úgy fogalmazott: “a megjelent írások az igazságérzetét sértették”.

A Telex.hu emlékeztet, a debreceni BMW-gyár munkálataira kiírt pályázaton tarolt többek közt Garancsi István cége, a Market Zrt. is, amely a gazdasági övezet bel- és csapadékvíz elvezetéséhez szükséges földmunkákat végezheti 22 milliárd forintért. A felcsúti vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc pedig 54 milliárdért építhet vasutat a gyárhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A WHO erős ajánlást tett Trump koronavírus-megelőzésre szedett gyógyszere ellen

A WHO erős ajánlást tett Trump koronavírus-megelőzésre szedett gyógyszere ellen

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon