szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Maholnap megtelnek a yachtok a cannes-i öbölben.

Maholnap megtelnek a yachtok a cannes-i öbölben. Sok milliárd euró sorsát döntik el a sötét öltönyösök a világ legnagyobb ingatlanos fórumán. A fedélzetre magyar milliárdosok is felkéredzkednek. 

Tengerparti étterem, Cannes 2010.

Luxus éttermekbe, yachtokra és exkluzív szállodákba költöznek keddtől a budapesti gigaprojektek és gazdáik. Cannes-ban ez természetes, hiszen az üzletek sohasem a vásárnak helyet adó fényes Palais de Festivalban, hanem azon kívül köttetnek. A magyarok befektetési bankárokat fognak győzködni arról, hogy jöjjenek hozzánk és adjanak pénzt a beruházásokra, amelyek közül több meghaladja az egymilliárd eurót.

A tavalyihoz hasonlóan - végre hagyományként – közös standot hozott össze a Főváros, az állam (ITD Hungary) és a fejlesztői lobbit képviselő Budapest Business Region nevű klaszter. Mi lesz a zsákjukban? Például a Duna menti beruházások (Közraktárak, Duna City, Duna Spirit) és az agglomerációban zajló ingatlanos és innovációs beruházások (Talentis) illetve a kommunikációban most erősen nyomott Duna Stratégia program. Az ITD Hungary 400 projektet visz az ország egész területéről. Ipari parkokhoz, kastélyokhoz, regionális szolgáltató központok és nagy telkekhez keresnek befektetőket.

A kiállításon több mint 80 ország, 2000 kiállító és több mint 15 000 szakmai látogató várható. A magyarok nagy durranásnak szánják az ott elindítandó internetes portált (budapestprojects.com): ez a fejlesztés főleg a külföldi befektetőknek mutatja be folyamatosan a már zajló illetve a tervezett beruházásokat, elsőként az 50 legnagyobbat.

Az Ingatlanmenedzser helyszíni tapasztalatai szerint idén is nagyon erős a konkurencia: nem csupán a közép-európai térség fővárosai, hanem több itteni régió is önállóan és nagyon agresszíven igyekszik standjára terelni a befektetőket. Mindent bevetnek: hostesseket, rollereken cikázó szervezőket és persze személyes ajándékokat. Az meg egyenesen kötelező, hogy ütős dvd-kkel, minifórumokkal és jóféle étellel-itallal kínálják a szakmai közönséget.

A Főváros a sokat támadott Városháza Projektet szerepelteti, annak tervezési üzletét a holland Eric von Egeraat irodája nyerte el. Az engedélyeztetési szakaszban lévő kiskörúti beruházás talán jövőre elindulhat.

Fotók: Mester Nándor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Eladó budapesti középiskolák

Mintegy 6,3 milliárd forint értékű, a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Hűtlen kezelés a Hídépítőnél

A rendőrök 2006. augusztusa óta nyomoztak a MÁV Zrt. feljelentése nyomán. A feljelentés szerint a MÁV Hídépítő Kft.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Iskolapadban az ingatlanszakma

A tavaly év végén életbe lépett változások szerint a társasházkezelői, ingatlankezelői, illetve az ingatlanközvetítői...

SZFE-s sztrájkbizottság: 64 napja nem ül le velünk senki tárgyalni

SZFE-s sztrájkbizottság: 64 napja nem ül le velünk senki tárgyalni

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

Valami történt a járványügyi adatokkal, javították a hibát, de nem magyarázták meg a hiba okát

Valami történt a járványügyi adatokkal, javították a hibát, de nem magyarázták meg a hiba okát