Tetszett a cikk?

A Legfelsőbb Bíróság (LB) elutasította az európai uniós népszavazással kapcsolatos kifogásokat, amelyek egy része a referendum eredményére vonatkozott.

Madarász Gabriella, a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási kollégiumának szóvivő bírája elmondta, hogy összesen 12 kifogás érkezett az LB-hez az Országos Választási Bizottságtól.
Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője hétfőn azt közölte, hogy a népszavazás eredményét kifogásoló 6 beadvány közül 3-at magánszemélyek, 3-at pedig szervezetek nyújtottak be az OVB-hez. A Legfelsőbb Bíróságon az MTI-t arról tájékoztatták, hogy az eredményt kifogásoló szervezetek között van a Zöld Párt és a Szabad Magyarországért Mozgalom.
Az OVB vasárnap 16 órakor hirdette ki a szombati ügydöntő népszavazás eredményét, amely szerint több mint 3 millió ember, az összes választásra jogosult 38 százaléka támogatta, hogy Magyarország az Európai Unió tagjává váljon. A referendum eredménye ellen hétfőn 16 óráig lehetett kifogásokat benyújtani az OVB-hez, az LB-nek pedig 24 órán belül kellett elbírálnia a panaszokat.
Az Országgyűlés kedd délután szavaz a Magyarország európai uniós csatlakozásáról szóló szerződés aláírására vonatkozó határozati javaslatról. A szavazáson jelen lesz Mádl Ferenc köztársasági elnök. A határozathozatal után Szili Katalin házelnök mond köszöntőt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!