Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Múzeumban állítják majd ki azt a tollat, amellyel Medgyessy Péter kormányfő Athénban aláírta az EU-csatlakozási szerződést. Kovács László külügyminiszter tollát pedig elárverezik a működésképtelenné vált Rádió C javára; az eredetileg erre az alkalomra készített díszes tollat, amelyet végül nem használtak az aláíráshoz, a kormányfő Orbán Viktornak ajánlotta fel.


Medgyessy Péter a csatlakozási szerződést végül a görög vendéglátók által ajándékozott tollal szignálta, így azt a Magyar Nemzeti Múzeumban állítják ki, a Rádió C javára pedig a Kovács László külügyminiszter által használt íróeszközt árvereznék el. Azt a tollat, amelyet egy iparművész külön erre az alkalomra készített, a kormányfő Orbán Viktornak ajánlotta fel.
A kormányfő Athénba indulása előtt jelentette be, hogy az aláírási ceremóniára egy iparművész által készített díszes tollat árverésre ajánlja majd fel, az így befolyt összegből a működésképtelenné vált Rádió C újraindítását támogatva. Kerényi György, a Rádió C főszerkesztője akkor reményét fejezte ki, a gesztus elsősorban azt jelzi, hogy a kormány elkötelezett a romák helyzetének javítása iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!