Tetszett a cikk?

Önkényuralmi jelképek használatának vétsége miatt nem jogerősen egy év próbára bocsátásra ítélt a Kaposvári Városi Bíróság három fiatalembert, s pártfogói felügyeletet rendelt el melléjük.

A két kaposvári és egy kisasszondi fiatalember ügyét gyorsított eljárásban szerdán tárgyalta a bíróság. A vád szerint a fiatalok horogkeresztet és vörös csillagot, illetve EU-ellenes feliratokat ábrázoló plakátokat ragasztottak ki Kaposvár belvárosában április 12-én hajnalban, az EU-csatlakozásról szóló népszavazás előtt, kampánycsend idején. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak közül ketten felmentésért fellebbeztek a Somogy Megyei Bírósághoz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!