Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc sportminiszter támogatja, hogy olyan köztestületek, mint a Nemzeti Sportszövetség (NSSz) több beleszólást kapjanak a rendelkezésükre álló pénzek felhasználásába - hangzott el az NSSz rendkívüli űlésén, pénteken.A miniszter a magyar sport lehetséges alternativ pénzforrásairól is beszélt az ülésen.

Gyurcsány Ferenc a sportbéli tiszta, átlátható viszonyok megteremtése, a pénzek útjának követhetősége mellett a piaci szabályok érvényesülését is pártolja, ezért úgy gondolja hogy a köztestületeknek saját szponzorok szerzésével is probálkozniuk kellene. Ez nem azt jelenti azonban, hogy az NSSz-nek az állami pénzek megvonásától kell tartania, tette hozzá a sporttárca vezetője.
Berérnyi Janos NSSz-elnök szerint az olimpiai sportágak zöme nem tud megfelelő kaliberű szponzorokat találni, így az állam kivonulása a sportból csak fokozatosan képzelhető el. A szponzorok bevonásához ugyanis szükségeltetnek a kedvezményezettségi, érdekeltségi formák is, magyarán, hogy a vállalkozóknak is megérje nyereségük egy részét visszaforgatni a sportba. Hosszútávon azonban elképzelhető az is, hogy - a fitnesz- vagy a teniszedzők példájára - vívóedzők is dolgozhassanak vállalkozóként, mondta az NSSz elnöke. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

Mit tehet az a vendéglátóhely, amely a járvány alatt is fenntarhatóan akar működni?

Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!