Tetszett a cikk?

A kormányzatnak nem szabad egyedi perek vagy eljárások útjára terelni a kérdést, ha fizetési kötelezettsége van egyes kismamákkal szemben, akkor egységes fizetésre kerül sor - jelentette ki Csehák Judit egészségügyi miniszter. Eszerint a Legfelsőbb Bíróság döntését követően a 2000 januárja és 2002 márciusa között gyermekgondozási segélyben részesülő anyáknak nem kell az államháztartási hivatalokhoz fordulniuk, hogy visszamenőleg megkapják a jövedelempótlékot.

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai végzése szerint a jövedelempótlék-igény a jogszabálysértés megállapításától visszamenőleg három évig érvényesíthető, kamatok azonban nem illetik meg az igénylőt. Az LB a Somogy Megyei Bíróság januári ítélete nyomán hozott felülvizsgálati végzést. A bíróság három édesanyának összesen több mint félmillió forintot ítélt meg.
Csehák Judit arról is szólt, hogy a kormány várhatóan július 2-án tárgyalja az úgynevezett kórháztörvény végrehajtási rendeleteit, melyek többek között az egészségügyi ellátásban kötendő közreműködői szerződéseket és működési engedélyeket pontosítják. A pénzügyi tárca várhatóan a jövő hét elejére dolgozza ki az orvosoknak nyújtandó kedvezményes hitelek lehetőségeit. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről