Tetszett a cikk?

Július 4-én reggel 6 órától a Lelkiismeret '88 nevű szélsőjobboldali szervezet demonstrációja idejére a rendőrség lezárja az Erzsébet híd mindkét oldalán a külső forgalmi sávot. A hídi demonstráció után este "Az ébredés napja" névvel tartanak jobboldali szervezetek tüntetést.

A tavalyi - a 2002-es országgyűlési választásokon leadott szavazatok újraszámlálását követelő, bejelentés nélküli - hídblokád évfordulójára rendezett demonstrációt a híd járdáján tartják, de a rendőrség kordont épít a híd mindkét oldalán, hogy a tüntetőket elválassza az úttesttől. A demonstráció egyik szervezője, a Lelkiismeret '88 csoport visszautasította a rendőrséggel való egyeztetést a tüntetésről, de kijelentették, "nem kívánnak a város forgalmát megbénító demonstrációt végrehajtani, sem olyan cselekményt, amely a közrendet súlyosan veszélyeztetné".
Budapest új rendőrfőkapitánya, Gergényi Péter személyesen felügyeli a kivezényelt rendőröket, s kijelentette: ha a tüntetők nem férnek el a járdán, a hídfőnél gyülekezhetnek, az úttestre azonban nem léphetnek.
Július 4-én este jobboldali szervezetek tartanak demonstrációt, 17.30-tól az Erzsébet híd budai lábától vonulnak a Kossuth térre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az a hír járja, hogy iPhone-on is menni fognak az xboxos játékok

Az a hír járja, hogy iPhone-on is menni fognak az xboxos játékok

Duma Aktuál: Müller Cecília segített, hogy ne szellőztessünk ész nélkül

Duma Aktuál: Müller Cecília segített, hogy ne szellőztessünk ész nélkül

Újabb 12 áldozata van a járványnak, 950 új fertőzöttet találtak

Újabb 12 áldozata van a járványnak, 950 új fertőzöttet találtak